• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Bozhöyük okulu 2.TUBİTAK Bilim Fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe’nin  Bozhöyük ilk ve ortaokulunda TUBİTAK’ın desteğiyle bilim fuarının ikincisi açıldı. Düzenlenen fuara ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve TUBİTAK Proje Koordinatörü Mustafa Orhan’ın katıldı.

Proje koordinatörlüğünü Okulun Fen ve Teknoloji Öğretmeni Hasan Düzgünoğlu’nun yaptığı ve 150 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen bilim fuarında 60 proje ve 25 adet gösteri deneyi sergilendi.

Bozhöyük ilk ve ortaokulunda ilki geçen yıl düzenlenen ve yine TUBİTAK tarafından desteklenen bilim fuarının ikincisine, geçen yılki başarılı çalışmaları onurlandırmak için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK Bilim Şenliği ve Bilim Fuarlarının Genel Koordinatörü Mustafa Orhan Ankara’dan gelerek katılırken açılışa ilçe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, il-ilçe şube müdürleri, okul öğretmenleri ve veliler ile çevredeki köyler katıldı.

Proje koordinatörü Fen ve Teknoloji Öğretmeni Hasan Düzgünoğlu, yaptığı açış konuşmasında, “TUBİTAK’ın desteğiyle bu yıl ikincisini düzenlediğimiz TUBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Bilim Fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, yaratıcı bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir öneme sahiptir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda yaptığımız bilim fuarımızda toplam 60 projeyi 150 öğrencimiz danışman öğretmen eşliğinde ortaya koydular. Bu projeleri hazırlayan ve bizlere sunan öğrencilerimize, proje koordinatörümüz ve okul öğretmenlerine, köy muhtarı ile köy halkına, veli ve öğrencilerimize katkı ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı. 

İlçe Kaymakamı Ermiş ise bilim fuarı ve benzeri etkinliklerin bilimsel düşünme yeteneği, özgüven ve metodoloji eğitiminin yanında öğrenci ve velilerin okula ilgisini artırması yönüyle de önem arz ettiğini söyledi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir