• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İHH "Yetim Gecesi" programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) İzmit Atatürk Spor Salonu`nda ‘Yetim Dayanışma Gecesi’ gerçekleştirdi.

Etkinliğe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İHH Kocaeli sorumlusu İsmail Yeşildal ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu katıldı.

Gecede sahne alan Gurup Yürüyüş ise marş ve ezgilerle salonu coşturdu.

Etkinlikte ayrıca Yetim çocuklar yararına düzenlenen kermes ile toplanan paraların da Türkiye’deki yetim çocuklara gönderileceği belirtildi. 

Yetim Gülerse Hepimiz Güleriz”

Gece de bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bizler yetime dikkat edeceğiz. Yetim gülerse hepimiz güleriz.” diyerek yetimi sevindirmenin ehemmiyetine vurgu yaptı.

Karaosmanoğlu, “Yetimi sevindirirsek Allah bizi sevindirir. Yetimi giyindirirsek Allah bizi giyindirir. Yetimi memnun edersek Allah bizi memnun eder.  Benim tek ricam, insanlar, hele hele duyarlı Müslümanlar bu tür kampanyalara sevinerek katılsın.” ifadelerini kullandı.

TV ve basında son dönemlerde dernekler ve yardım yapan yardım kurumları hakkında haksız ithamların olduğunu ve bu ithamların yapılan hayır faaliyetlerini köreltmeye yönelik olduğunu belirten Karaosmanoğlu, yapılan bu haberlerin birçoğunun uydurma haberler olduğuna vurgu yaptı.

Karaosmanoğlu, ”Kim nereye yardım ediyor ise bu konuda halkı bilgilendirelim. Bunu bilirse insanlar, sürekli olarak tekrar tekrar bu yardımlarını yaparlar. Bu tür hayır kurumlarına katılın destek verin. Hayır kurumları bizi cennete götürecek kurumlardır. Bu tür kurumları çoğaltmak lazım.” ifadelerini kullandı.

 Okullarda Kuran dersi talep edilmeli

Okullarda Kur’an-ı Kerim’i tercih etme oranının yüzde 20’lerde, Kocaeli’de ise yüzde 16’larda olduğunu belirten Karaosmanoğlu, ailelere tavsiyede bulunarak, çocuklarının okullarda seçmeli olarak öncelikle Kuran öğretilmesi talebinde bulunmalarını istedi.

Karaosmanoğlu, “Hz. Peygamberin de hayatının da öğretilmesini istesinler. Tüm okullarımız İmam Hatip gibi, Kuran kursu gibi olmalı. Ama şu anda iyi durumda değiliz. Acı bir gerçek. Kuranı ve Peygamberini öğrendi mi çocuk kolay kolay yolunu şaşırmaz.” ifadelerini kullandı.

Belediye olarak Kocaeli’de 40 yetime yardımcı olacaklarını bir yetime de kendisinin şahsi olarak yardım etmek istediğini belirten Karaosmanoğlu, toplamda 41 yetime yardım edeceklerini ifade etti.

İHH Kocaeli Dernek Başkanı İsmail Yeşildal ise yaptığı konuşmada, “Yetim Gülerse Dünya Güler” düsturunu benimsediklerini belirterek, yetimlere ‘Yalnız değilsiniz, yanınızdayız’ mesajı vermek istediklerini söyledi.

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu ise Hz Muhammed'in (sav) yetimlerle ilişkisi ve Asrısaadette yaşanan bazı hadiselere değindiği bir sohbet verdi. Gece geç saatlere kadar devam eden program da, iki kişi çekiliş ile Kudüs seyahati kazandı.  (Enes Çetin/ Ersin Şahin - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir