• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
Diyarbakır'da 'Vakıf ve Sanat' konulu etkinlik düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 11-17 Mayıs Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde Vakıf ve Sanat’ konulu bir etkinlik düzenlendi.

Gerçekleştirilen etkinliğe Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Sur Kaymakamı Memduh Tura, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

12 yılda 80 eser restorasyonunu gerçekleştirdik”

Vakıflar Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, her yıl farklı temalarla kutlanan Vakıflar Haftasını bu sene de “Vakıf ve Sanat” teması ile kutladıklarını söyledi.

Evsen, “Diyarbakır’da yer alan Ulu Cami dünyada hiçbir camide olmayan yazıların kitabelerin bulunduğu bir Harem-i Şeriftir. Restorasyon çalışmalarının yüzde 80’i bitti en kısa zamanda da geri kalan kısmını bitirmeyi planlıyoruz. Eğil’de yer alan Peygamberler Makamı yine iki peygamberimizin kabrinin yer aldığı çok önemli bir yer. Buranın da yine restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları vakıflar bölge müdürlüğü tarafından tamamlandı ve hizmete açıldı. Bölge müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalardan birisi de bölgeyi inanç turizminin merkezi haline getirmek. Son 12 yılda bölgemizde restorasyonunu gerçekleştirdiğimiz eser sayısı 80 tanedir.” şeklinde konuştu. 

İlerlemiş ülkelerde sosyal yardım ve dayanışma önemli bir yer işgal eder”

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, vakıfların medeniyetimizin en önemli tarihsel mirası olduğunu söyledi.

Vali Aksoy, ”Vakıfların, geçmişten bugüne insanlık medeniyetine bıraktığı eserlerin yanında, vakfetme duygusunu, paylaşma ahlakını da nesiller boyu taşıyarak, sosyal ve toplumsal rolünü hiçbir zaman bırakmamıştır. Toplumsal yardımlaşma ve dayanışma gibi özellikle bizim kültürümüze ait duyguları her zaman ayakta tutmuştur. İnsana insanca bakmak, sahip olduğu mal ve servetten başkalarını da faydalandırmak gibi yüce duygulardan tezahür eden sosyal yardım ve dayanışmanın tümüyle, en geniş şekliyle uygulandığı yer, vakıf alanıdır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ‘Vakıf ve Sanat’ konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde 20. yılını tamamlayan personele de plaket takdim edildi.

Etkinlik Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan Dinler ve Diller Korosu tarafından çeşitli dillerde seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından tamamlandı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir