• DOLAR 32.446
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2441.168
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de halka hitap etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rize Cumhuriyet Meydanında düzenlenen,  122 milyon liralık 26 ayrı eserin  toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı  Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ana-baba ocağı olan Rize’de bir kez daha olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, 10 Ağustos 2014 de Cumhurbaşkanlığı seçiminde verdikleri yüzde 81’lik destek için Rizeli hemşerilerine  teşekkür etti.

Erdoğan toplu açılış töreninde, hizmete giren yatırımlara destek olan hayırseverlere de  plaket verdi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim alamet-i farikamız hizmettir ama, Pensilvanya’dakiler gibi değil.   Biz eserlerle yâd edileceğiz, bunun için bu yoldayız. Rize’ye geçtiğimiz 12 yılda eski rakamla 9 katrilyon yatırım yaptık. Ovit Tüneli şu anda yarılandı. Her 14 kilometre de bir tünel var. Ovit Tüneli bittiği anda, o aşılmaz denilen dağlar, karda kışta gidilmez denilen Erzurum açılacak mı? Biz işte buyuz. Birileri laf üretiyor, biz de iş üretiyoruz, farkımız budur.”   

Ana muhalefet partisi ve onlara destek veren gazetecilerin ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, içlerindeki inanç ve başörtüsü düşmanlığını gizleyemediklerini kaydeden Erdoğan, 28 Şubat’ın önde gelenlerinden bir bayanın ana muhalefet partisinden Ankara’da  1. Sıra milletvekili adayı olarak gösterildiğini hatırlattı.

“İşçilerin Kabe’si Taksim diyen zihniyet var”

Konuşmasında, ”Tek parti döneminde ‘Kabe Arab’ın olsun bize Çankaya yeter’ diyorlardı. Şimdi birisi çıkmış, arkasında terör örgütü, o da ‘işçilerin Kabesi taksim’ diyor” diyen Cumhurbaşkanı  Erdoğan, “Benim Kürt kardeşlerim dindardır. İnancına sahiptir ama, kalkıp da bu ülkenin Müslüman insanlarına, Müslüman Kürt evladına, Kabe’yi taksim olarak gösterenlere, 7 Haziran’da gereken dersi verecek. Bunlara haddini toptan bildirmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.  

“Paralel örgüt bunlara destek sağlıyor”

Paralel örgütün bunlara lojistik destek sağladığını kaydeden Erdoğan, “Hani Diyarbakır Belediyesinin arka kapısından giriyorlardı ya, kimler kimlerle el tutuştu? Aslında bu oyun yeni değil, 200 yıldır tekrarlanıyor. Milletimiz her defasında bunlara dersi verdi, inşallah bir kere daha birliğinden kardeşliğinden yana oy kullanacak. 7 Haziran seçimleri yeni Türkiye’nin inşası yolunda da önemli bir dönemeç olacak.” dedi.  

“Biz bu yola çıkarken kefenimizi giydik”

Erdoğan meydanlara çıkıp konuşması ile ilgili olarak da, “Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın diyorlar. Millet, ‘Bu meydanlara çık’ diye bana bu oyu verdi. Bu milletin içinden çıkan cumhurbaşkanına hangi hakla yasaklama yoluna gidersiniz? Bunlar anayasayı da okumuyorlar. Vatana ihanetten başka, Cumhurbaşkanının bir suçu yoktur. Benim bu hakkımı elimden, bunların hiçbiri alamaz. Biz bu yola çıkarken kefenimizi giydik, öyle çıktık ve öyle de yürüyoruz. Bu millete hizmet yolunda  bu yolculuğumuz devam edecektir.” şeklinde konuştu. (İlyas Tunç-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir