• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
'Hz Fatıma'yı örnek almalı kendimize model edinmeliyiz'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Denizli’de faaliyetlerde bulunan İrşad-Der Bayan Komisyonu, Yeşilyurt Mevlana Camii Konferans Salonunda “Hz Fatıma'yı anma ve tesettür” konulu bir etkinlik düzenledi. Kadın ve genç kızlara özel olarak düzenlenen programda, tesettüre yeni bürünen genç kızlara üzerinde “Tesettür Şiarımızdır” yazılı plaket hediye verildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İrşad-der Bayan Komisyonu adına Nuray Kaçan’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Kaçan, "Hz Fatıma gerçekten Peygamberin İslam ümmetine bıraktığı çok önemli bir emanettir. Biz dernek olarak Hz Fatıma'yı gündeme getirmek, anmak ve bir nebze olsun hatırlatmak için yola koyulduk. Seyyidetün Nisa olan değerli kadın Hz Fatıma yaşayan ve konuşan Kur'an'dı. Bizler de yaşayan, konuşan ve yürüyen Kur'an olmak istiyorsak Hz Fatıma'yı örnek almalı, O’nu kendimize model edinmeliyiz." dedi.

Açılış konuşmasının ardından program, Grup Nida Genç Kız ve Grup Nida Çocuk ilahi grubunun seslendirdiği ilahi ve şiirle devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemine binaen Safiye Mengü Hoca bir konuşma yaptı.

Mengü, yaptığı konuşmada şunları ifade etti: ''Bizler Peygamber Efendimizin biricik kızı olan Hz Fatıma'ya çok değer veriyoruz. Çünkü Hz Fatıma Resulullah'ın emirlerini hiç itiraz etmeden yerine getirirdi. Bu yüzden Hz Fatıma Müslüman kadınlar için eşsiz bir modeldi. Hz Fatıma nasıl zamanının örneği ise o örneklik hâlâ bizler için de devam ediyor. Biz edebi, hayâyı, iffeti, anneliği, sadakati, sabrı 1400 sene önce Ehlibeyt kadınlarından öğrendik.”

Tesettüre bürünen genç kızların oynanmak istenen oyunları boşa çıkardıklarını belirten Mengü, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı. "Kâfirin de Müslümanın da gördüğü örtü aynıdır. Fakat Müslüman muhabbetle bakar, kâfirin ise küfrü artar. Bugün bu genç kızlarımız örtünerek zamanımızda örtüye düşmanlık yapan, örtüyü Müslüman kadının hayatının dışında tutmaya çalışan insanlara bir ders vererek 'Tesettür Şiarımızdır' sözleriyle onların oyunlarını bir kez daha boşa çıkarmışlardır.”

Etkinlik sonlarına doğru İrşad-Der tarafından hazırlanan hediyeler genç kızlara takdim edildi. Ardından İrşad-Der Genç Kız Tiyatro Ekibinin sergilediği "Hz Fatıma'nın Seslenişi" adlı tiyatro, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Salonda duygulu anlar yaşanırken program yapılan dua ile sona erdi. (Esra Kaçan - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir