• DOLAR 32.471
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2439.355
  • ...
`Hizbullahî çizgiden siyasete adım attılar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimine az bir zaman kala, HÜDA PAR'ın desteklediği 9 aday seçim çalışmalarını gece-gündüze demeden aralıksız sürdürüyor.

İmkan verildiğinde Medya kuruluşları aracılığıyla halktan oy isteyen 9 adaydan biri olan Bingöl Bağımsız adayı Sait Şahin, Haber Türk televizyonunda halkın merak ettiği sorulara yanıt verdi.

9 ilde 9 adayla seçime girdiklerini hatırlatan Şahin, “Bingöl, Diyarbakır, Batman, Van, Adana, Şırnak, Mardin ve Bitlis`te seçime bağımsız adaylarla girdik.” dedi.

“Tablo değişmezse oy patlaması yaşarız”

AK Parti ve HDP`nin aday tercihlerinin kendileri için avantaj olduğunu söyleyen Şahin, “Yani rakip bir partinin eline listeler verilmiş olsaydı, kendi lehlerine ancak bu kadar sorunlu listeler oluştururlardı. AK Parti ve HDP'nin aday listelerinin açıklanmasından sonra oluşan tablo değişmezse, oy patlaması yaşarız, sadece Diyarbakır değil” şeklinde iddialı cümleler sarf etti.

“Seçmen iradesinin baskı altında tutulmasında endişe ediyoruz”

PKK'nın, Hizbullah camiasına yönelik gerçekleştirdiği saldırıların HÜDA PAR'ın desteklediği adayların seçim çalışmasını etkileyip etkilemediği yönündeki soruya da yanıt veren Şahin, “Seçmenin özgür iradesinin gayri meşru yollarla baskı altında tutulması endişesi yaşıyoruz. İktidar, iktidar olmanın gücünü kullanarak seçmen iradesini etkilemeye çalışacaktır, diğer taraf (HDP/PKK) silah gücünü kullanarak” ifadelerini kullandı.

9 bağımsız aday seçilip meclise girmeye hak kazandıklarında “Laik Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacaklarına yemin edecek misiniz?” sorusunun cevabını 7 Haziran sonrasına bırakan Şahin, “Bizim açımızdan yeminin iki boyutu var; Biri siyasidir, diğeri Fıkhî. Fıkhî boyutunu ilgili âlim ve ulemaya danışırız ve bu konudaki fetvalarını göz önünde bulundururuz. Siyasi boyutunu da kendi içimizde değerlendiririz, nasıl hareket etmemiz gerektiğini o zaman karar veririz. İnsanların inançlarıyla, kimlileriyle, insani değerleriyle ve insana hizmet temelli bir yemin metni hazırlanması lazım.” dedi.

'Hizbullahî çizgiden siyasete adım attılar'

Bu arada Haber Türk televizyonu, HÜDA PAR`ın desteklediği 9 adayın 9 ilde seçime girdiğine belirtirken, “7 Haziran seçimlerinde özellikle Güneydoğu`da AK Parti ve HDP arasında sıcak bir yarış bekleniyor. Bölgede 3`üncü bir güç daha var; o da HÜDA PAR. Hizbullahî çizgiden gelen HÜDA PAR, tıpkı bir dönem HDP geleneğinin yaptığı gibi seçimlere bağımsız adaylarla giriyor.

7 Haziran`da 7 parti 165 bağımsız aday yarışacak. Onlar arasında 9 isim aslında aynı kökenden. Hizbullahî çizgiden siyasete adım atıp HÜDA PAR`ı kuran kadrolar” şeklinde yaptığı doğru tanımlamayla Türkiye medya tarihinde bir ilke imza attı. (Hürseda Haber)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir