• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır Valisinden vakıflar haftası mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 11-17 Mayıs Vakıflar Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Vakfın kelime anlamının hukuka uygun, belirli, anlaşılabilir ve sürekli olmak koşulu ile kişinin belirli bir hizmetin yerine getirilmesi olduğunu belirten Vali Aksoy, vakfın, başkalarının yararlanması için malını, parasını ya da mülkünü bağışlamak suretiyle oluşturulan kuruluş olduğunu söyledi.

“Bizler vakıf medeniyetinin mirasçılarıyız”

Gönüllülük anlayışına dayanan vakıfların, toplumda sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirdiğini belirten Vali Aksoy, “İnsanların sosyal ve ekonomik alandaki sorunlarının çözümünde toplumsal dayanışmayı harekete geçirerek bir bakıma yararlı bir kamu hizmeti görevi görmektedir. Vakıflar, milletin duyarlılığının en büyük göstergesidir. Geçmişten gelen vakıf geleneğinin yaşatılması, tarihimize ve geleneklerimize duyduğumuz sorumluluğun yerine getirilmesi bakımından önem taşımaktadır. Bizler vakıf medeniyetinin mirasçılarıyız. Yaşayan bir medeniyet olan vakıflarımız, aynı zamanda dün ile bugün, bugün ile gelecek arasında bir köprü vazifesi görmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Vakıflar geçmişi geleceğe aktarır”

Vakıf kurumlarının, kültür ve medeniyetimizin gelişmesinde önemli rol üstlendiklerini vurgulayan Vali Aksoy sözlerini şöyle tamamladı: Vakıfların ülkemizin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak, gelecek kuşaklara aktarılması gibi önemli bir görevi de vardır. Vakıf kurumunun yaşatılarak geleceğe taşınması yönünde Vakıf Haftası etkinliklerinin önemli bir işlevi olduğuna inanıyor ve geçmişte kurdukları vakıflarla insanlığa hizmet edenleri rahmetle anarken, bir yandan da hayır işlerinde çalışmayı insana ve insanlığa destek olmayı varlık sebebi sayanlara da şükranlarımı sunarak Vakıflar Haftasını kutluyorum.”  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir