• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Sağlık turizmi alanında önemli merkezlerden birisi olan Bursa, BTSO öncülüğünde medikal teknolojileri alanında da atılım peşinde. Bursalı firmalar, ithalatta önemli bir paya sahip olan medikal cihazların yerli olarak üretimine teşvik için kümelenme projesinde buluşuyor.

BTSO`da geçtiğimiz günlerde düzenlenen istişare toplantısına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, BTSO Sağlık Teknolojileri Kümelenmesi kurulması çalışmalarına destek verdi. Medikal cihaz ve medikal ürünlerin ithalatının Türkiye`de önemli cari açık unsurlarından birisi olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, Türkiye`nin ve Bursa`nın üretim noktasında başarılı çalışmalara imza atabileceğini kaydetti. Bakan Müezzinoğlu, Türkiye`de medikal cihazlar üretiminde yerli büyük markalara ihtiyaç olduğunu da kaydetti.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu`nun tam destek verdiği Sağlık Teknolojileri Kümelenmesi projesinde BTSO, ilk stratejik toplantısını gerçekleştirdi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Meclis Üyesi ve Sağlık Konseyi Üyesi Mustafa Esgin`in de katıldığı toplantıda, kümelenme projesi için fikir alışverişinde bulunuldu. Yapılan görüşmeler sonucunda önümüzdeki günlerde Bursa`da medikal sektörün şu anki durumunun masaya yatırılacağı geniş kapsamlı toplantı düzenlenmesi planlandı. (İLKHA)