• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
Diyarbakır`da `Sünnet-i Seniyye`nin Önemi` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da, İlim ve İrfan Dergisi tarafından, Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu`nda ‘İslam`da Sünnet-i Seniyye`nin Önemi` adlı konferans gerçekleştirildi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansa, İlim ve İrfan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Saadettin Acar, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi`nden Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe, eski İzmir vaizi Ferit Okumuş, âlimler ve halk katıldı.

Konferansta konuşan eski İzmir vaizi Ferit Okumuş; sünnetin, Kur`an-ı Kerim`in bir parçası olduğunu belirtti.

“Ne vesileyle olursa olsun insanlara ulaşmak gerekir”

Hz Muhammed`in, Kur`an`ı açıklamak ve hak ile batılı birbirinden ayırmak için gönderildiğine işaret eden Okumuş, “Elbette ki, Kur`an`ın bir parçasıdır sünnet. Allah Teâlâ Hz Muhammed`e (sav) Kur`an`ı gönderdi. ‘Sizden, sizin bildiğiniz ve sizden uzak olmayan Hz Muhammed`i size gönderdim ki, size kitabı okusun, Kur`an-ı Kerim`in ayetlerini açıklasın` buyuruyor. Bugün dünyada ilahi adaletin kılıcını çeken İslam olsaydı, Müslümanlar bu zillete düşmezdi. Bu nedenle hocaların omzundaki görev ağırdır, savaş meydanında savaşmak gibi zordur. Onun için sıkıntıyı buna engel görmemek lazım. Ne vesileyle olursa olsun, dergiyle, başka şeylerle insanlara ulaşmak gerekmektedir.” dedi.

İlahi seslendirmeleriyle devam eden konferans, kapanış duası ile son buldu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir