• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Hüda-Par Meclis`e Girmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Haziran seçimlerinin kaderini belirleyecek aktörlerden biri, HDP. Ülke içinde ve ülke dışındaki bazı güç odaklarının HDP'yi parlattıkları gözleniyor.



JÖN-KÜRTLER, İSLÂMÎ KİMLİĞİ YOK EDECEKLER!



Ayrıca HDP'nin “Kürt partisi''nin ötesinde sol kimliği öne çıkarılan bir hareket olarak pazarlanması da üzerinde durulması gereken ince bir nokta. Sol, neredeyse HDP'yle özdeşleştiriliyor ve HDP'ye “yatırım” yapıyor. Oysa bu, tam anlamıyla bir karikatürdür: Stalinist bir geçmişi olan, silahlı mücadele üzerinden varolan bir hareketin solu entelektüel ve politik olarak temsil edebilme kabiliyeti ne kadardır, üzerinde düşünülmeye değer bir soru/n bu.

Asıl sorulması ve izi sürülmesi gereken sorular bunlar değil aslında. Şunlar: HDP, Kürt halkının İslâmî kimliğini ve geleceğini ne kadar temsil ediyor? Bize sol olarak sunulan bir HDP, aslında küresel güçlerin güdümündeki bir Kemalist Jön-Kürt hareketinden başka bir şey midir?

HDP'nin söylemleri, seçim bildirgesi, HDP'nin, Kürt halkının İslâmi kimliğini yoketme projesi olduğunu gösteriyor.



SANDIK GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI



HDP, ikiyüzlü bir politika izliyor. Bunun ifşa edilmesi gerekiyor.

HDP, bir taraftan barış dili kullanırken, öte tarafta lokalde tedhiş dilini kullanıp halkı tehdit ediyor. 

Seçim sandıklarından tulum çıkarıyor bazı yerlerde. Bunun nasıl böyle olduğunu herkes biliyor.

0 yüzden seçim güvenliği sağlanmalı, halkın, sandıkta hür iradesini tehdit eden girişimlere asla gözyumulmamalı.



HDP, KÜRTLERİ TEMSİL ETMİYOR



PKK-HDP, jakoben bir anlayışla hareket ediyor, jön-Türkler gibi davranıyor. 

HDP, bu haliyle Müslüman Kürt halkını temsil etmiyor, edemez. 

HDP, cumhuriyet tarihinin ilk yılarında olduğu gibi jakoben bir baskı anlayışı ile hareket ediyor. Demirtaş, geçenlerde yaptığı bir açıklamada 'din dersi kaldırılsın' demişti. Şunu bilmek lazım, Jön-Türklerin yaptığını bugün jön Kürtler yapıyor. Bunlar Kemalist, sosyalist ve dayatmacı bir anlayışa sahipler. Özgürlük deyince yalnızca kendilerine özgürlük, hak deyince yalnızca kendilerine hak, hukuk deyince yalnızca kendilerine hukuk istiyorlar. Başkalarının hakkı, hukuku, özgürlüğü bunları ilgilendirmiyor. Onun için HDP'nin söylemlerindeki ve eylemlerindeki bu ikiyüzlü tavrın ifşa edilmesi gerekiyor.



HÜDA-PAR MECLİS'E GİRMELİ



Bağımsız adaylar ile seçimlere giren HÜDA PAR'ın mecliste temsil edilmesi çok önemli. HÜDA PAR'ın mutlaka meclise girmesi gerekiyor. HÜDA PAR, bölge halkının gerçek kültürünün, ruhunun, inançlarının ve hassasiyetlerinin temsilcisidir. HÜDA PAR'ın meclise girmesi konusunda bütün İslami çevreler ve cemaatler destek vermeIi. 

Bu konuda bir zaaf görüyorum. HÜDA PAR'ın önünün açılması demek Türkiye'nin önünün açılması demek, İslam dünyasının önünün açılması demektir. HÜDA PAR'ın meclise girmesi yapay sınırların ortadan kalkması demek, Ümmet şuuru üzerinden bin yıllık yaptığımız ortak yolculuğumuzun yeniden hız kazandırılarak sürdürülmesi demektir.

Yenişafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir