• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Nebi Zülküf Derneği hayırseverleri ağırladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler ve Medreseler Birliği’ne (İTTİHAD) bağlı olarak Ergani’nin Sallıca (Tahya) köyünde İslami ilimler eğitimi veren Nebi Zülküf Derneği, derneğe bağlı medresenin yapımında emeği geçen ve medreseye katkı sağlayan hayırseverlerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Cemaatle kılınan öğle namazının ardından bir konuşma yapan medrese hocalarından Abdulhâkim Avut, medreselerinin 2 yıldır faaliyet yürüttüğünü belirterek medresenin yapımında emeği geçen hayırseverlere teşekkür etti.

Avut, “Medresenin yapımında emeği geçen siz hayırseverlerin medreseyi bizzat görmenizi istedik. Medresemiz Ergani yöresinde ilk olma özelliği taşıyor. Bildiğiniz üzere bölgemizdeki medreseler kaldırıldı. Bizler de istedik ki bir medresemiz olsun. Halkımız, neslimiz temiz kalsın. İstedik ki temiz ve medresemizde salih bir nesil yetişsin.” dedi.

Medresenin eğitiminden de bahseden Avut, “Medresemiz 60 kişiliktir. Öğrencilerimiz burada İslami ilimler tahsil ediyorlar. Bunun yanı sıra hafta sonu açık öğretim okuyorlar. Ortaokulu bitiren öğrenciler medresemize kayıt yapabilirler. Bu öğrencilerimiz dışarıdan açık öğretim lisesi okuyorlar. Öğrencilerimizin üniversiteyi kazanması için teşvik ediyoruz. İstiyoruz ki öğrencilerimiz, hem İslami hem de fenni ilimleri okusunlar. Âlim bir doktorun olması bizleri ziyadesiyle memnun edecektir.” ifadelerini kullandı.

Katkılarından dolayı hayırseverlere teşekkür eden bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Mustafa Durgun; “Allaha hamdolsun ki böyle bir toplantıyı bize nasip etti. Halkımızla beraber olduk. Halkın medreseye teveccühü bizi sevindirdi. Bu halk gerektiğinde âlimlerine, medreselerine sahip çıkabiliyor. İslam’da ilim ve ilim müesseselerinin değeri büyüktür. Halkımız kadirşinastır. Hizmeti biliyor. Hizmet verildiğinde kıymetini biliyor.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra hayırseverlere yemek ikramında bulunuldu. Ziyaretten memnun oldukları gözlenen hayırseverler, çay ikramından sonra medreseden ayrıldı.   (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir