• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Davutoğlu: CHP ve HDP Esed'in Türkiye temsilcileridir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmalarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu kapsamda Şanlıurfa’da Topçu Meydanı Miting Alanında halka hitap etti. Davutoğlu konuşmasında; Süleyman Şah Türbesine yaptığı ziyarete ve Anneler Günü nedeniyle evlat acısı yaşayan annelere değindi. HDP ve CHP’ye yüklenen Davutoğlu, “Bunların ikisi Esed’in Türkiye temsilcileridir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da içerisinde mühimmat patlayan askeri tugayın kaldırılacağını da açıklayan Davutoğlu, hızlı tren projesiyle memleketi Konya ile Şanlıurfa’yı buluşturacaklarını söyledi.

Süleyman Şah Türbesine yaptığı ziyareti anlatan Davutoğlu, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın Kudüs ile ilgili söylediği sözleri hatırlatarak şöyle konuştu: “Şimdi tarih cahili birileri çıkmış diyor ki ‘Kudüs Yahudiler için kutsaldır’ Kudüs, Urfa’nın kardeşidir. Bu tarih cahili kişilere dersini verecek misiniz?” dedi.

Anneler günü nedeniyle evlat acısı çekmiş bazı annelerden örnekler veren Davutoğlu, annelerin bir daha ağlamaması için çalıştıklarını söyledi.

CHP ve HDP’ye yüklenen Davutoğlu, “CHP tek parti döneminde milletin dinini ve dilini yasakladı. Suriye’deki Süleyman Şah Türbesinin hizmetini yapan türbedarın maaşını vermedi. Şimdi de HDP zihniyeti Diyaneti kaldıracağını söylüyor. Diyanetle uğraşanların Urfa’ya gelmeye yüzü olur mu? Ona önce git Hz. İbrahim’i ve Kudüs öğren de sonra gel diyecek misiniz? Diyanetle uğraşmanın ne olduğunu öğretecek misiniz? ” diye sordu.

HDP’nin doğuda ve batıda iki farklı siyaset yürüttüğüne dikkat çeken Davutoğlu, HDP’nin doğuda müftüyü aday göstermesine karşılık batıda diyaneti ve imam hatipleri kaldıracağını söylediğini belirtti.

6-7 Ekim olaylarına değinen Davutoğlu, “6-7 Ekim Kobani olaylarında ortalığı kana bulayanlara soruyorum. CHP, Suriyelileri geri göndereceğiz derken neden çıkıp CHP’ye kardeşlerimizi vermeyiz demiyorlar. Çünkü, onların ikisi de Esed’in Türkiye temsilcileridir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir