• DOLAR 32.47
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2434.753
  • ...
"Anneleri ağlatanlara karşı duracağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anneler günü nedeniyle İstasyon Meydanında basın açıklaması yapan AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen, anneliğin kutsal bir meslek olduğunu  belirterek anneleri ağlatanlara karşı duracaklarını söyledi.

İstasyon Meydanında yapılan basın açıklamasına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Muhammed Akar, Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ve çok sayıda partili katıldı.

Annelere, en kıymetli varlıkları olan evlatları için daha iyi eğitim, daha iyi sağlık hizmeti ve daha güvenilir bir ülke verebilmek gayesiyle durmadan çalışacaklarını belirten Evsen, “30 yıl boyunca yüzleri gözyaşlarıyla ıslanmış anneleri teselli etmekten daha fazlasını istedik. Çözülemez ve yapılamaz meselelere eğildik. Bu ülke üzerinde, hem tarih boyunca kardeşçe yaşamış halklarımıza gelecekte de birlikte yaşama umudu verdik. Artık doğulu ve batılı gençlerimiz dağlarda karşı karşıya değil üniversite sıralarında bir araya geldiler. Birbirlerine namlu doğrultmak yerine omuz omuza bu ülkenin geleceği için çalışmaya ve üretmeye başladılar.” dedi.

Annelerin önüne geçemeyeceği acı yoktur”

Annelerin, evlatlarının ölüm acısını, üniversiteden ya da işyerinden öğrenmediğini ifade eden Evsen son olarak şunları söyledi: “İnsanlar artık kıyafeti yüzünden okuldan atılmıyor. Parasızlıktan eğitimsiz kalmıyor ve etnik kimliği yüzünden hor görülmüyor. Anneler, evlatlarının kaderi için daha iyi şartlar sağlayamamanın üzüntüsünü yaşamıyor. Bu ülkeyi annelerin evlat acısıyla bölmeye çalışan, acıları karşı karşıya getirerek ayrımcılık yapanlara karşı ve bu ayrımcılıktan nemalananlara karşı duracağız. Başka ülkelerin savaşından kaçıp ülkeye gelen anne ve evlatlara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Anneler isterse birleşmeyecek yürek, anneler isterse bitmeyecek kavga, anneler isterse gerçekleşmeyen hayal kalmaz. Bize göre anne güçlüdür. Çünkü annelik her türlü hesabın, kavganın ve vicdansızlığın önünde en geçilmez zırhtır.”  (Ali Fidancı - İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir