• DOLAR 32.459
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2448.357
  • ...
Bursa'da 'Edebiyat Günleri' başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda 7 – 9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘15. Edebiyat Günleri’, Tayyare Kültür Merkezi’nde başladı.

 Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Kara’ya ait edebiyat dergilerinin yer aldığı özel sergiyle açılışı yapılan programa, edebiyatseverler ve Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık Bölümü öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

“ABD’de çok az insan kitap okuyor”

‘15. Bursa Edebiyat Günleri’ne ‘Onur Konuğu’ olarak katılan Amerikalı Akademisyen,  Araştırmacı Yazar   Prof. Dr. Norman Finkelstein, ilk kez geldiği Bursa’da edebiyat tutkunlarını bir araya getiren organizasyonun çok önemli olduğunu söyledi.

Filistin davasını savunan ve kaygısını gönlünde taşıyanların yakından tanıdığı Finkelstein, İsrail’in Filistin’i işgali ve Filistin bölgesinin demografik yapısı konularında kaleme aldığı yazılarıyla biliniyor.

Prof. Dr. Norman Finkelstein, Ortadoğu coğrafyasında yaşamayan insanların ‘İslam’, ‘yıkım’ ve ‘Ortadoğu’yu bir arada algıladığını söyledi. ‘Edebiyat Günleri’nden dolayı mutluluk yaşadığını paylaşan Finkelstein, “Bursa’da düzenlenen ‘Edebiyat Günleri’ne katıldığım için çok memnunum. Amerika’da çok az insan kitap okuyor. İnsanlar artık internetin bu kadar yaygın oluşu nedeniyle 300 kelimeyle ancak konuşuyor” dedi.

“Edebiyatın beşiği Bursa”

Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Yazarlık Ana Sanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı, Bursa’da 15.’si düzenlenen ‘Edebiyat Günleri’nde çok önemli konu ve konukların okurlarla buluştuğunu söyledi. Bursa’nın tarih boyunca ‘edebiyatın beşiği’ olduğunu anlatan Öztahtalı, kentin tabiat güzellikleriyle şairlere ve yazarlara ilham kaynağı olduğuna dikkati çekti.

Programda gerçekleştirilen oturumlar, şiir dinletileri ve edebiyat konuşmalarının yanı sıra, edebiyatçı ve araştırmacılar okurlarıyla buluşuyor.

Etkinlik kapsamında Bursa Anadolu Erkek Lisesi, Bursa Anadolu Kız Lisesi, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi’nde şair ve yazarlar öğrencilerle buluşturuluyor.

Etkinlikte ayrıca Tophane‘de düzenlenecek şiir akşamı programında şairler şiirlerini okuyacaklar.

Program, 9 Mayıs Cumartesi akşamı Türk Halk Müziği sanatçısı Cengiz Özkan’ın konseriyle sona erecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir