• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

GTO ve Erexpo Fuarcılık işbirliği ile organize edilen Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları (MOBEF)  Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

MOBEF fuarının açılışına   Gaziantep milletvekilleri, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile davetliler katıldı.

Açılan fuarın yanı sıra, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde  Ortadoğu-Kuzey Afrika ve Avrupa pazarlarındaki işbirliklerin  ele alınacağı geniş katılımlı iş forumu da düzenlenecek.

Törende açılış konuşmasını yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'in fuarlar kenti olma yolunda önemli yol kat ettiğini belirtti.

Gaziantep'in zorları başaran bir şehir olarak anıldığını vurgulan Bartık, Suriye, Irak ve İran'ın Türkiye ve bölge için önemli pazarlardan olduğunu ifade etti.

“Mobilya sektöründeki pazar payımızı artırmak istiyoruz”

Türkiye'yi geleceğe taşıyacak önemli sektörlerden birisinin de mobilya sektörü olduğunu ifade eden Bartık, “Dünya mobilya sektöründeki pazar payımız yüzde 1, coğrafyamızı düşündüğümüzde bu oran çok hızlı artırılabilir. Mobilya sektöründeki pazar payımızı artırmak istiyoruz. Biz oda olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız.”dedi.

“Gaziantep, bugün buradan ekonomik anlamda bir mesaj daha veriyor”

Gaziantep'in hep ilkleri başardığını ve Türkiye'ye hep yeni mesajlar verdiğini ifade eden AK Parti   Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise, “Gaziantep, bugün buradan ekonomik anlamda bir mesaj daha veriyor. Altı ayın içerisinde aynı sektörde ikinci fuarı açmanın başarılı bir örneğini ortaya koyuyor. Çünkü bir taraftan ekonomik kriz algısı oluşturulmaya çalışılırken, bir taraftan Gaziantep sanayisi ve ekonomisi üzerinde farklı düşünceler paylaşan fikirler oldukça, bu gibi aktivitelerin çok önemi var.”şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de konuşmasında, Gaziantep'in dünyanın rekabet etme gücüne sahip 7'nci şehri olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek stantlar gezildi.

3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak fuarda, Türkiye`den 100 firma katılırken,  İran, Fas ve Irak başta olmak üzere Azerbaycan ile Kuzey Kıbrıs gibi ülkelerden de ziyaretçi heyetleri yer alıyor. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)