• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Başbakan Davutoğlu Bingöl'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmalarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu kapsamda Bingöl PTT kavşağında düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Davutoğlu konuşmasında, CHP ile HDP’ye yüklenerek, ikisinin aynı yolda yürüdüğünü, ikisinin zihniyetinin aynı olduğunu ifade ederek “HDP Türkiyelileşiyor deyince biz umutlandık, ama HDP Türkiyeleşemedi CHP'leşti.”dedi.

 “6-7 Ekim olaylarında bölgeyi kaosa çevirdiler, gencecik çocukları binalardan attılar”

6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarına da değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "6-7 Ekim olaylarında bölgeyi kaosa çevirdiler, gencecik çocukları binalardan atanlara her şeyi diyebilirsiniz. 6-7 Ekim olaylarında ortalığı kana bulandırmaya çalıştılar. Bir taraftan silahı elinde tutup diğer taraftan batıda demokrasi diyorlar, siz bunlara güveniyor musunuz, onlar buraya geldiğinde deyin ki 'ya silah, ya demokrasi'. Onlara eski Türkiye yok diyin ve sonra onlara sorun samimiyseniz gelin siyaset meydanlarına deyin. Ama samimi değilseniz bir daha bu bölgeyi Vandallara teslim etmeyeceğiz deyin. Ya terör ya demokrasi bu ikisi bir arada olmaz.” şeklinde konuştu.

“CHP ile HDP aynı yolda yürüyor. İkisinin zihniyeti de aynı”

HDP'nin Türkiyeleşmesini yerine CHP'leştiğini belirten Başbakan Davutoğlu, " Şimdi birileri bir tuzak peşinde, CHP tekrar tek parti dönemini aratacak şekilde diyanetle imam hatiple mücadele etmeye çalışıyor. Biz buna müsaade eder miyiz? CHP genel başkan yardımcısı diyor ki 'HDP'nin barajı geçmesi çok önemli', görüyor musunuz koalisyonu? CHP ile HDP aynı yolda yürüyor. İkisinin zihniyeti de aynı. HDP Türkiyelileşiyor deyince biz umutlandık, ama HDP Türkiyeleşemedi CHP'leşti.” diye konuştu.

HDP’nin Diyaneti kapatma söylemlerine de göndermede bulunan Başbakan Davutoğlu, HDP’ye seslenerek “Diyanet'in size ne zararı oldu?” sorusunu yöneltti.

Başbakan Davutoğlu, “Diyanet'i niçin kapatmak istiyorlar biliyor musunuz? Bu milleti dininden, ibadetinden koparmak istiyorlar. Diyanet'in yaptığı faaliyetlerden rahatsız olan uluslararası kuruluşların ortak mahsulu. HDP Eş başkanı ile paralel yapı kapalı kapılar arkasında konuştu.” İfadelerini kullanarak yürüttükleri çözüm sürecine karşı CHP, HDP, ve paralel yapının ortak çalıştığına dikkat çekti.

Çözüm sürecinin, barışın, adaletin ve özgürlüğün hâkim kılınma olduğunu dile getiren Başbakan Davutoğlu, tüm partilere seslenerek çözüm sürecinin milletin malı olduğunu, Seçim sonucunun nasıl sonuçlanırsa da Türkiye'nin özgürlükçü atmosferini korumaya devam edeceklerini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ABD ziyaretinde Ermenistan haritasının altında durduğunu ve “Kudüs Yahudilerin kutsal mekânlarıdır” dediğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, tarihlerinde soykırım olmadığını ve Kudüs’ün Müslümanların kutsal mekânı olduğunu dile getirdi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir