• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
ASÜ'den İlkokul yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Eğitimi Bölümü öğrencileri, “Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi” kapsamında, Aksaray merkeze bağlı Kutlu İlkokulu yararına bir kermes düzenledi.

Eğitim Fakültesi alanında gerçekleşen kermesin açılışına katılan Dekan Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, Eğitim Fakültesi’nin toplum yararına çok sayıda çalışma yaptığını, yarının öğretmen adaylarının güzel işlerde adeta yarıştığını belirtti.

Dekan Yılmaz, Artvin’in Şavşat İlçesindeki engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye alabilmek için düzenlenen “Engelsiz Yaşam İçin El Ele” kampanyasına da öğrencilerin büyük katkı sağladığını belirterek, kampanya kapsamında sağlanan gelirin ilerleyen günlerde Şavşat Kaymakamlığına teslim edileceğini söyledi.

Eğitim Fakültesi öğrencilerinin bu özverili çalışmalarının çeşitli kurum ve kuruluşlarca ödüle layık görüldüğünü de dile getiren Yılmaz, “Fakültenin misyonu gereği öğretmen olmanın gerçek karşılığı budur.” dedi.

Kermesten elde edilen geliri ile, Kutlu İlkokulu’nda, öğrencilerin matematiğe ilgisini artıracak materyallerden oluşan bir “Matematik Köşesi” oluşturulacağı belirten Dekan Yılmaz, Matematik Eğitimi öğrencilerini, eğitmenlerini ve kermeste emeği geçen herkesi kutladı. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir