• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
DÜ Suriyeli aileleri pikniğe götürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜKSAM) tarafından ‘10 Mayıs Anneler Günü’ olması vesilesiyle, savaş sebebiyle Suriye’den gelip Diyarbakır’a yerleşen anne ve çocukları için piknik şöleni düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen etkinliğe Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Aslan Bilici, DÜKSAM üyelerinden öğretim görevlisi Aysel Yılmaz, öğretim üyeleri ve 300’e yakın çocuk ile anneleri katıldı.

Hep beraber keyifli bir gün yaşayan Suriyeli aileler, geçmişte kalan ve hafızalarına kazınan savaş günlerini bir anlık da olsa unuttular.

DÜKSAM üyelerinden öğretim görevlisi Aysel Yılmaz, pikniğin amacının Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı büyük travma yaşayan çocukları ve özellikle anneleri bir nebzede olsa içinde bulundukları buhrandan çıkarmak olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Çocuklarımızın küçücük bedenlerine kocaman sıcaklık verebilmek için he beraber buradayız. Onlarla birlikte Anneler gününü kutluyoruz. Bu etkinliğe akademisyenlerimiz ve değerli eşleri de büyük katkı sundu ve onlarla birlikte eğlencelerine ortak oluyorlar. DÜKSAM adına bu güzel güne ve çocukları sevindirmek adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Aslan Bilici de yaptığı konuşmada, Suriye’den gelip Diyarbakır’da yaşayan sığınmacıları Dicle Üniversitesinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, geçen aylarda onlar için topladıkları battaniyeler ile ihtiyaçlarına bir nebzede olsa katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Bilici, “Onların battaniyeden ve maddi imkânlardan çok manevi desteğe, aktiviteler ile sosyalleşmeye ihtiyaçları var. Çünkü savaş, en çok kadınları ve çocukları etkiliyor. Biz Dicle Üniversitesi olarak onları topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Kendilerine ellerinden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz.”

Piknik şöleninde çocuklara ve annelerine lahmacun ile ayran ikram edildi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir