• DOLAR 32.694
  • EURO 35.411
  • ALTIN 2505.912
  • ...
Siirt`e engellilere bakım eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt`te Gönül Elçileri Projesinin 3`üncü alt bileşeni olan Engelli ve Hizmetlere Erişim kapsamında, engelli bireylerin bakımını üstlenen bakıcılara eğitim verildi. 

Bakıcı eğitimi ile ilgili olarak Siirt Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Mustafa Tutulmaz ‘ın eşi Fatma Tutulmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hifzullah Canpolat, eşi Hayriye Canpolat, bazı kurum müdürleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları, Engelli bireylerin bakımını üstlenen bakıcılar katıldı. 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Fatma Tutulmaz, engellilere karşı her zaman sevgiyi, hoşgörüyü esas alan bir hizmet anlayışı ile hareket edilmesi gerektiğini belirterek, “Çünkü engellerimizin en çok ihtiyaç duyduğu şey, sevgidir, hoşgörüdür. Projeye katkı ve katılım sağlayan Gönül Elçilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Aile ve  Sosyal Politikalar İl Müdürü Hifzullah Canpolat, ise konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmasında, Gönül Elçileri Projesinin en önemli projelerinden olan engelli bireylerin bakımını üstlenen bakıcılara verilecek eğitim ile engelli daha kaliteli bir hizmet sunulmasının amaçlandığını belirterek, “Engellilerimizin bakımını üstlenen bakıcıların daha bilinçli bir bakım hizmeti sunmalarının yanı sıra sorumlulukları ve engellilerin sosyal, ekonomik ve hukuksal haklarını öğrenmelerini amaçlıyoruz.” dedi.

İl genelinde 2845 bakıcıya engellilerin engel durumlarının araştırılarak kendilerine eğitim vermeyi hedeflediklerini belirten Canpolat, İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan iki sosyolog ve bir psikolog tarafından hazırlanan mesleki eğitim programının 6 ilçede de verileceğini söyledi.

Program, Aile Sosyal Politikalar tarafından hazırlanan engelliler ile ilgili slayt gösterimi ile sona erdi. (Muhammed dayan İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir