• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Bilge Gençlik duruşması ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesinde 2013 yılının Nisan ayında Kutlu Doğum etkinliği broşürlerini dağıtırken PKK yandaşı olduğu tahmin edilen bir grubun saldırısına uğrayan ve daha sonra haklarında dava açılan Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerinin yargılandığı Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma, 8 Eylül tarihine ertelendi.

7 öğrencinin yargılandığı duruşmada Bilge Gençlik Kulübü üyesi avukatları hazır bulundu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Mirhan Özbekli, dosya hakkında bir karar beklerken savcının süre açısından incelemeye vaktinin olmaması gerekçesiyle duruşmanın 8 Eylül tarihine ertelendiğini belirtti.

Bilge Gençlik Kulübü üyelerinden BF, İK, LS, KG, HU, MB ve MD’nin yargılandığı dava hakkında bilgilendirmelerde bulunan Özbekli, 8 Eylül’de savcının mütalaasının çıkabileceğini söyledi.

Duruşması ertelenen Bilge Gençlik üyelerinden İK, Kutlu Doğum etkinliği nedeniyle izinli olarak yaptıkları çalışmalar nedeniyle PKK’li çeteler tarafından saldırıya uğradıklarını söyledi.

Daha önce 8’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandıklarını ifade eden İK, “TMK’nın değişmesi nedeniyle bugün Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandık. Cumhuriyet Savcısının halen dosyamızı incelemediğini öğrendik. Bu yüzden duruşmamız yine ertelendi.” dedi.

Hatırlanacağı üzere 2013 yılının Nisan ayında Dicle Üniversitesinde Kutlu Doğum programı düzenlemek isteyen Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrencilerine, PKK yandaşı bir grup saldırmış, çıkan olaylarda Bilge Gençlik Kulübü üyesi bazı öğrenciler hakkında dava açılmıştı.  (M. Sıddık Bilge - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir