• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Ağrı`da inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fırat Mahallesi Yeni Otogar karşısında bulunan ve yapımı devam eden Ağrı Suçatağı Devlet Hastanesi inşaatında çalışan 6 çocuk babası 42 yaşındaki Abbas Başboğa, inşaatın 8`inci katından düşerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, olay sabah saatlerinde meydana geldi. Kalıp ustası olan Abbas Başboğa, inşaatın 8`inci katında çalıştığı sırada dengesini kaybederek yere düştü. Başboğa, düşmenin etkisiyle olay yerinde hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen Ağrı Valisi Musa Işın ve Cumhuriyet Başsavcısının yaptıkları inceleme sonrası Başboğa`nın cenazesi Ağrı Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Haberi alıp Ağrı Devlet Hastanesine gelen Başboğa`nın yakınları, hastane önünde sinir krizi geçirdiler.

Başboğa`nın kayını olan Ali Eşref Oğur, olayda ihmal olduğunu iddia ederek, “ Geçen yıl aynı inşaattan bir kişi daha düşüp hayatını kaybetmişti. Bu yıl da Abbas düşüp hayatını kaybetti. Orada birçok yetkili var. Neden önlem almıyorlar. Gerekli tedbirleri almadan işçileri çalıştırıyorlar. Yazıktır. Bu ihmalin üstüne gidilmeli. İşçiler ölsün mü? Bu insanlık değil. “ sözleri ile tepki gösterdi.

Başboğa`nın halasının çocuğu Yusuf Parılgan ise,” Bizim geçim kaynağımız inşaattır. Başka bir yerde çalışamayız. Rızkım için inşaata çıkıyorum, inşaat sahipleri de önlem almıyorlar. Ağrı Valisine sesleniyorum; bu işçiler için ilde güvenlik önlemi alsınlar. Bu acı bir daha yaşanmasın. Bu adamın çocuklarına kim bakacak. “ şeklinde konuştu.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir