• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
Erdoğan: İnançlarımızla oynamaya başladılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplu açılış törenine katılmak üzere Diyarbakır’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı’nda yaptığı konuşmada, HDP’ye gönderme yaparak, “Bunlarda insaf yok. ‘Diyaneti kaldıracağız, imam hatip okullarını kapatacağız’ diyorlar. Adeta inançlarımızla oynamaya başladılar.” dedi.

Tören öncesi meydana Türkçe ve Kürtçe ‘Cumhurbaşkanımız, Diyarbakır’a hoş geldiniz’ şeklinde yazılı pankartların asıldığı görüldü.

Bölgede çok kan aktığını belirten Erdoğan, “Terör olayları sebebiyle bu bölgede çok kan aktı, çok can yandı. Yanlış politikalar ve terör örgütünün vahşeti, bölge insanını iki ateş arasında bıraktı. Birileri çıkmış şunu söylüyor: Kürtlerin yegâne temsilcisi biziz. Biz Kürtlerin temsilcisiyiz diyenler ne yaptı? Hakkâri’de, Yüksekova’da 150 yataklı bir hastanenin açılışını yapacağım, gidemezsiniz dediler ve vatandaş oraya gelemedi. Tehdit var, silah var. Aynı gün merkezde hastane açacağım, onları da tehdit etmişler, kimse gelemedi.” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı eleştiren Erdoğan, Demirtaş’ın, ‘Diyaneti kaldıracağız’ açıklamalarına tepki gösterdi.

“Bunlar bizim inançlarımızla oynamaya başladılar”

Kürt halkının dindar olduğuna dikkat çeken Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunlarda insaf yok. Bunlar okulları, kütüphaneleri, camileri yakıyorlar. Çıkmış, Diyaneti kaldıracağız diyor. ‘Biz, imam hatip okullarını da kapatacağız’ diyorlar. Bunların ana muhalefet partisinden farkı var mı? Şu yaklaşım tarzına bir bak. Benim Kürt kardeşim, Zaza kardeşim dindardır. Bunlar bizim inançlarımızla da adeta oynamaya başladılar. Kaldıracağız dedikleri Diyanet, Kur’an-ı Kerim’in Kürtçe mealini çıkardı.”

“Nerede bir terör eylemi varsa altından bunlar çıkıyor”

Konuşmasında 6-8 Ekim olaylarına atıfta bulunan Erdoğan, şunları ifade etti: “Belediye binasının önünde gözü yaşlı ağlayan anneleri nereye koyacaksınız? O anneler niye ağlıyordu acaba? Hepsinin evlatları dağa kaçırılmıştı. 6-8 Ekim olaylarında bunlar milleti sokağa döktüler mi? Döktüler. Yasin Börü’yü kalkıp da 5. kattan aşağı attılar mı? Ondan sonra taşla her türlü ezayı, cefayı ettiler mi? Ondan sonra utanmadan, sıkılmadan biz böyle bir şey yapmadık diyorlar. Nerede bir terör eylemi varsa altından bunlar çıkıyor.” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından törenle toplu açılışlar yapıldı. (Hamza Adiyaman/M. Sıddık Bilge-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir