• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Bakan Müezzinoğlu Bursa'da hastane açılışına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı’nın hastaneleri konforlu bir yapıya dönüştürmek için üç yıl önce başlattığı projenin Türkiye’deki ilk örneklerinden biri olan Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi hizmete açıldı. 

Mimarisi ile Avrupa’daki bir çok kuruluştan proje ödülü alan, görünümü ile adeta bir uzay üssünü andıran ve bakanlığın öngördüğü bütün fiziki şartları bünyesinde barındıran yeni Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nin kurdelesini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte kesti.

Açılışta konuşan Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’nin sağlık alanındaki gelişmesinin hızla süreceğini kaydetti.  Müezzinoğlu, “Sağlık alanında yapılan yatırımlara herkes imreniyor. Son derece ileri teknoloji ile yapılmış hastanemizin hayırlı olmasını diliyorum. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyerek çıktığımız bu yolda bu gün şükürler olsun ki arkamızda eserler bırakıyoruz. Yeni hastaneler planlıyoruz ve açıyoruz.  Önceden ambulans uçakları ve helikopterleri sadece televizyonlarda görüyorduk. Ama artık bizim de ambulans uçaklarımız ve ambulans helikopterlerimiz var. Önceden bu millet ambulans bulamıyordu. Derme çatma ambulansı bulsa bile, mazotunu doldurmak zorunda kalıyordu. 12 yıldır çıktığımız bu yolda, sağlık alanında başımız dik, dünya ile yarışan ve dünyanın gıpta ile izlediği bir süreci bıraktık. ” dedi.

Açılış sonrası beyaz önlüğünü giyen Müezznioğlu, Vali Karaloğlu ile birlikte  yeni hastanede yatan hastaları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir