• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`Hiçbir mekân Kâbe ile kıyaslanamaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, kendileri için 1 Mayıs`ın ayrılık değil kardeşlik bayramı olduğunu ifade etti. Gök, açıklamasında HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerine tepki göstererek “Hiçbir mekân Kâbe ile kıyaslanamaz” dedi.

1 Mayıs günü ve öncesinde her yıl yaşanan taksim tartışmalarını değerlendiren, Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın “Kâbe Müslümanlar için neyse işçiler açısından da Taksim olmazsa olmaz bir yerdir.” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Selahattin Demirtaş'ın sözlerini İLKHA`ya değerlendiren Gök, herkesin söylemlerine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, bir siyasi liderin taksimi Kâbe`ye benzetmiş olmasının büyük bir talihsizlik olduğunu ve bu çirkin benzetmenin milletin ne kadar değerlerinden uzak olduğunun göstergesi olarak yorumladı.

“1 Mayıs bizim için öncelikle ayrılık değil kardeşlik bayramıdır”

Geçen yıl 1 Mayıs`ı Diyarbakır`da kutladıklarını bu yıl ise Konya`da kutlayacaklarını belirten Gök, “1 Mayıs bizim için öncelikle ayrılık değil kardeşlik bayramıdır. Geçen sene biz 1 Mayıs`ı Diyarbakır`da kutladık. Bu senede Konya`da kutlayacağız. Biz bu ülkenin kamu görevlileri olarak saygı, iş ve insan onuruna yakışır bir ücret anlayışının hâkim olmasını ve taşeronlaşmanın son bulmasını, bütün kamu görevlilerinin kadrolu olmasını ve insanlık dışı bütün çalışma şartlarının ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Biz, sendikal örgütlenmenin önündeki engel ve yasakların ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Grev ve siyaset hakkının kazanılmasını kamu görevlilerince de kullanılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“1 Mayıs bizim için taleplerin dile getirilmesi için bir vasıtadır”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nün kendileri için taleplerini dile getirme günü olduğunu vurgu yapan Gök, “Taleplerimizi haykırmak üzere meydanlara iniyoruz. 1 Mayıs bizim için bu taleplerin dile getirilmesi için bir vasıtadır. Bu bağlamda en önem verdiğimiz konu ise şuan ülkemizin de en çok ihtiyaç duyduğunu düşündüğümüz konu birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Çünkü dünyanın her yerinde zulüm, kan ve gözyaşı var. Türkiye`deki halkımızın bu zulme dur deme gücü var. Bütün Anadolu coğrafyasının insanı ayağa kalkarsa bütün zalimlerin biraz kendine gelmesi söz konusu oluyor. Bundan dolayı bizim içerde bir birimize düşme gibi bir lüksümüz yoktur.” diye konuştu.

“Ayrıştıcı söylemler bu millete ve ülkeye zarar verir”

Kudüs ve Mescid-i Aksa`nın Siyonist devlet İsrail`in işgali altında olduğu sürece kendilerinin birbirlerine düşme gibi bir lükslerinin olmadığını belirten Gök, “Bu gün Kudüs işgal altında iken, Mescid-i Aksa`ya siyonist devletten izin alınmadan girilemiyor iken bizim bir birimize düşme gibi bir lüksümüz yok. Bu gün tek yumruk olma zamanı ve birlik ve beraberlik zamanıdır. Bundan dolayı bizim en temel önem verdiğimiz konu budur. Bu bağlamda ayrıştırıcı söylemler bu millete ve ülkeye zarar verir.” ifadelerini kullandı.

“Bu, milletin ne kadar değerlerinden uzak olduğunun göstergesidir”

Selahattin Demirtaş'ın taksim meydanını Kâbe ile kıyaslayarak benzetmede bulunmasını da değerlendiren Gök, son olarak şunları söyledi: “Hiçbir mekânı kutsallaştırmamız gerekir diye düşünüyorum. Biz geçen yıl Diyarbakır`da idik, bu yılda Konya`da olacağız. Diyarbakır ne kadar bizim ise Konya, Edirne, Şırnak bir o kadar bizimdir. Bu bağlamda herkesin söylemlerine dikkat etmesi gerekir. Özellikle bir siyasi liderin kalkıp taksimi Kâbe`ye benzetmiş olması büyük bir talihsizliktir. Bu, milletin ne kadar değerlerinden uzak olduğunun göstergesidir. Çünkü hiçbir mekânı biz Kâbe ile kıyaslayamayız. Onun için herkesin söylemlerine dikkat etmesi gerekir.” (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir