• DOLAR 34.258
  • EURO 37.623
  • ALTIN 2919.423
  • ...
Gaziantep'te Doktorun darp edilmesi kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te önceki gün 25 Aralık Devlet Hastanesi Genel Cerrah Uzmanı Dr. Bülent Sultanoğlu’nun, hasta yakınları tarafından darp edildiği gerekçesiyle sağlık çalışanları tarafından 25 Aralık Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Gaziantep Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, şiddetin hiçbir şeyi çözemeyeceğini belirtti.

Arkadaşlarının görevi esnasında darp edildiğini ifade eden Ağca, “29 Nisan 2015 günü ameliyat ettiği hastalarının muayenelerini ve vizitini yapmakta iken arkadaşımız Dr. Bülent Sultanoğlu’na bazı hasta yakınları saldırıda bulunmuştur. Sağlık hizmetleri özellikli ve kuralları olan bilimsel ölçülere göre yapılan bir hizmettir. Uyulması gereken kurallar hasta yararınadır ve daha çabuk iyileşin diye uygulanır. Bu kurallara herkesin uyması gerekir. Şiddet hiçbir şeyi çözmez.” dedi.

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete kayıtsız kalınmaması gerektiğini belirten Ağca, “Meslektaşlarımız, özveri ve nezaketle ile çalışıyorlar. Nezaketimiz ve iyi niyetimiz, güçsüzlük ve zaafiyet olarak değerlendirilmemelidir. Halka sesleniyorum, yanlış yapanları ayıklayınız. Sağlıkta, şiddetle elinize hiçbir şey geçmez. Bilinmelidir ki keskin sirke küpüne zarar verir. Savcılarımızdan ve yargımızdan beklentimiz yapanın yanına kar kalmasına neden olmayınız. Meslektaşlarımız sadece görevlerini yapmaktadırlar. Her zaman iyi niyet ve sükûnetlerini korumakta, ellerinden gelenin en iyisini yapmakta olduklarını biliniz ve buna göre karar veriniz.” diye konuştu.

Son olarak Sağlık Bakanlığına seslenen Ağca, “Sayın sağlık bakanımıza çağrımız ise yarın meslektaşlarının arasına çıkabilecek duyguyu yaşayabilmesi için bugünden gereğini yapmasıdır. Gündüz vakti bir hekim saldırıya uğruyorsa meslektaşlarınız adına biraz empati yapınız. Yani kendinizi arkadaşlarınızın yerine koyunuz. Her gün kaç meslek grubu bu günü sağlıklı olarak tamamlayabilir miyim endişesi ile işe gitmektedir. İşimizi gereği olan nazik, sakin iş koşullarında sükûnetle yapmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir