• DOLAR 34.275
  • EURO 37.668
  • ALTIN 2912.645
  • ...
"Diyarbakır'da boş olan kadrolar en kısa zamanda ilan edilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büro Memurları Sendika (Büro Memur- Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Necmettin Alaş, İçişleri Bakanlığı tarafından boş olan kadroların valiliğin inisiyatifine bırakılmasına tepki göstererek, Diyarbakır’daki boş kadroların bir an önce açıklanması gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından boş kadroların valiliğe bırakılmasını eleştiren Alaş, Diyarbakır Valiliği resmi internet sitesinde ilan edilen kadrolar arasında Valiliğe ait boş kadroların neden yer almadığının da açıklanması gerektiğini söyledi.

“Bu yetkinin tamamen valiliğe bırakılması yanlış bir uygulamadır”

Valiliğe ait bulunan bir adet İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 4 adet Şube Müdürlüğü, bir adet 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün boş olmasına rağmen Diyarbakır valiliği tarafından bu kadrolar ilan edilmediğini belirten Alaş, “Diğer iler de boş olan kadroları ilan edilmiştir. İç İşleri Bakanlığı Görevde Yükselme Yönetmenliğine göre münhal olan kadroların personel Genel Müdürlüğü tarafında açıklanması gerekiyor. Bu yetkinin tamamen valiliğe bırakılması yanlış bir uygulamadır.” dedi.

Diyarbakır’da sınavı kazanacak olan memurların kendi memleketlerinde görev yapma yerine başka illere gitmek zorunda kalacaklarına dikkat çeken Alaş, bu uygulamanın Diyarbakır’da çalışanlara yapılacak en büyük haksızlık olduğunu söyledi.

Alaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu uygulama adalet ilkesine aykırıdır. Bu yaşanan haksızlıklar memurları derinden üzmüştür.  Yapılan tüm bu haksızlığa karşı İl Valisi ve ilgili vali yardımcısından Memur-Sen olarak randevu talep ettik ama valilik randevu vermemiştir. Yapılan yanlıştan biran önce dönülmesi gerekir. Bu haksızlık karşında susmayacağız. Tüm yetkililere sesleniyoruz. Diyarbakır’da boş olan kadrolar en kısa zamanda ilan edilmeli. Bu kadroların ilan edilmemesi halinde konuyu yargıya intikal ettireceğiz. (Emrah Deniz /İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir