• DOLAR 34.281
  • EURO 37.709
  • ALTIN 2907.788
  • ...
TEOG 2`inci oturumu sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında 8`inci sınıf öğrencilerin liseye geçebilmesi için düzenlenen sınavın 2`inci oturumu bugün saat 09.00`da başlayıp 10.00`da sona erdi.

TEOG Sınavının 2`inci oturumunda; Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinde öğrenciler ter döktü.

Merkezi Sancaklar İlköğretim Okullunda sınava giren öğrenciler, genel itibarıyla sınavın iyi geçtiğini söyleyerek sonuçlarının açıklamasını heyecanla beklediklerini dile getirdiler.

Sınava giren öğrencilerden Ahmet Gökçeke, “Sınavın İngilizce ve Fen sorularında zorlandım. Diğer dersler daha rahat geçti. Birazda sınav heyecanı ve setresi vardı ama yine de iyi sonuçlar bekliyorum.” dedi.

Sınavın biraz zor geçtiğini söylen Flaş Tan, “Fen Bilgisi sorularında oldukça zorlandım. Yaklaşık 8 aydır yoğun bir çalışma maratonundan geçtik. İnşallah iyi sonuç alırım. Dört gözle sınav sonuçlarının açıklamasını bekliyorum.” diye konuştu.

Daha çok yorum sorularının ağırlıkta olduğunu dile getiren Ömer Faruk Amcaoğlu, “İnkılâp Tarihi sorularını iyi yaptım, iki yanışım olduğunu düşünüyorum. TEOG sınavı basitti. Bazı sorular değişikti. Sınava girdiğimde biraz heyecan vardı ama bu kadar sınavın basit olduğunu bilmiyordum.” dedi.  (Muhammed Dayan/Süleyman Tekcanlı - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir