• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Hür Aday Gök`ten önemli değerlendirmeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman bağımsız milletvekili Adayı Aydın Gök,  Rehber TV`de Yunus Emiroğlu`nun  moderatörlüğünde yayınlanan “Seçim 2015” programının canlı yayın konuğu oldu.  Programda toplumsal yozlaşma, devletin yanlış politikaları  ve bölgenin seçim nabzı konularında önemli değerlendirmelerde bulunan Gök,  Batman için düşündükleriyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Hür Aday Gök, seçim barajı zulmü yüzünden seçimlere bağımsız aday olarak girmek zorunda kaldıklarını  belirterek,  İslami bir muhalefetin olması ve halkın kurtuluşu için Mecliste olmaları gerektiğini söyledi.

Gök,  “Biz Türkiye için ne düşünüyoruz, Kürdistan için ne düşünüyoruz, İslami muhalefet adına ne düşünüyoruz ve Batman milletvekili adayı olduğum için sahipsiz Batman için ne düşünüyoruz? Bu şekilde içi dolu olan, ülkemizin kanayan yaraları olan sorunlara parmak bastık ve kendimizce bazı makul çözümler sunduk.” ifadelerini kullandı.

Toplumsal yozlaşma ve kültürel çöküş

Toplumdaki ahlaki yozlaşmayla ilgili konuşan  Hür Aday Gök şunları söyledi: “ ‘Anayasada zina suç mu değil mi?` diye soruluyor. Yok Amerika`da böyle, İsveç ve İsviçre yasalarında şu şekilde diye yorumlar yapılıyor. Ama biz istiyoruz ki, yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede, bu konu hakkında Allah ve Resulü ne demiş, bir de bunu sorun. Halkın değerlerine sadık ve bağlı kalmasını istiyorsak, toplumda yozlaşmanın olmamasını istiyorsak, zina, içki ve faiz konularında   İslam`ın ne düşündüğü dikkate alınmalıdır.”

Toplumsal yozlaşma ve kültürel çöküşün nedenlerine de  değinen  Gök, Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte Kemalist ideoloji sahiplerinin İslami değerlere savaş açmasının, bu çöküşün en önemli sebebi olduğunu dile getirdi.  Açılan bu savaşa elbette karşı duranların olduğunu, ama başa geçtiklerinde bu sistemin bir parçası haline geldiklerini  ifade eden Gök, “Sistemin sorunlu olması ve bazı grupların eline geçmesi bu durumu daha da katmerleştiriyor. Sivil anayasa ve adalet tesis edilmelidir. Adalet olmazsa birilerine işler, birilerine işlemezse, bu defa yolsuzluk yapmak isteyen, kamu ve vatandaşların hakkına tecavüz etmek isteyenlere gün doğar, bunların hepsi de toplumu bozar.” şeklinde konuştu.

Şerrinden emin olunmayan insanlara destek vermek onlara güç verir

Kendilerinin kesinlikle şiddet ve aşırıcı olmadıklarını ve kapılarının herkese açık olduğunu vurgulayan Gök, kendilerinin en mutedil ve vasat düşünce sahipleri olduklarını ifade ederek şöyle devam etti: “Aldığımız terbiye, ahlak ve terbiye ile insanlara hikmet ve güzel öğütle yaklaşılması gerektiğine inanıyoruz. Halkımızı rahat ve emin olsun ki, biz de onların hem dünya, hem de ahiretleri için çalışacağız. Tehdit savurarak siyaset yapılmaz. Halkı tehdit ve şantajla sindirme olayı vardır.”     

‘HDP yüzde 10`luk seçim barajını aşamazsa kıyamet kopar ‘söylemlerine de değinen Gök,  “Barajı aşamazsa değil, aşarsa kıyamet kopar. Çünkü şerrinden emin olunmayan insanlara destek vermek onlara güç verir. Zalim de cesaretini güçten alıyor. Şerrinden emin olunmayan insanlara güç verip destek olmamak lazım. Şerrinden emin olunmayan insan güçlendikçe sırtına biner. Yıllarca halkımıza yaptığı budur.  Seçim barajının aşılmaması halinde kıyamet kopar tehditlere karşı diyoruz ki, Kıyamet senin başına kopar. Bu tehditler tükenmekte olan baskıcı zihniyetin son çırpınışlarıdır.” ifadelerine yer verdi.

Asgari ücret yeterli değil

Asgari ücretin yeterli olmadığını, bunda iyileştirilme yapılması gerektiğine vurgu yapan Gök, asgari ücretin en azından açlık sınırının üzerine çıkarılması gerektiğini ifade ederek, “Asgari ücret desteklenmeli ve açlık sınırının üstüne çıkarılmalıdır. Halkın sürekli kullandığı su, elektrik ve doğalgaz gibi tüketim ihtiyaçlarından ya vergi alınmamalıdır , veya en aza indirilmelidir. Devlet insana hizmet için vardır. Sosyal devlet politikası uygulanması gerekmektedir. Devlet kendi çıkarları doğrultusunda olmamalıdır. “

Siyasi tutsaklara genel af çıkarılmalıdır

Siyasi tutsaklar için genel af çıkarılması gerektiğini ifade eden Hür Aday Gök, "Siyasi tutsaklar konusunda, kendim de tutsaklık ve esareti yaşamış biri olarak, üzerime düşeni fazlasıyla yapacağım. Genel af talebinde bulunduk. Bu konuda emin olun üzerimize düşeni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

LGBT'yi seçim beyannamesine koymak, toplumun temeline dinamit koymaktır

Gündemde olan cinsel sapkınlıklar ve LGBT`yi yasal hale getirme çalışmalarına da değinen Batman Bağımsız Adayı  Gök, “Cinsel sapıklık bir hastalıktır. Bunun tedavisi mümkündür ve tedaviler yapılmalıdır. Yoksa bu bütün topluma yayılabilir ve çok tehlikeli şeylerdir. Bu olaylar yüzünden helak olsan kavimler vardır. Ama ne yazık ki görüyoruz ki, güya Kürt halkını savunduklarını iddia edenler, LGBT`lileri seçim beyannamelerine çekinmeden koyanlar var. Bunlar ailenin ve toplumun temeline dinamit koymaktır.” dedi.

Batman sahipsiz

Gök, bağımsız milletvekili  olduğu Batman`da işsizlik sorununun çok yüksek olduğunu ve bunun Batman`ın 3-4 dönemdir sahipsizliğinden kaynaklandığını belirterek, “Batmanımız sahipsiz. Bundan dolayı da işsizlik yüzdesi ile birinci sıradayız. Bu kadar işsizin bulunduğu bir yerde neden stat yapılıyor da, neden fabrikalar iş alanları yapılmıyor? Biz Batman`a ve bölgeye pozitif ayrımcılık yapılmasını ve bunun sadece özel sektör değil, devlet eli ile yapılmasını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök son olarak, seçimin bölge ve bütün ülke için huzur ve sükûnet içinde geçmesini dileyerek, “Rabbim bizi halkımıza layık kılsın ve hakkımızda hayırlısı olsun.” temennisinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir