• DOLAR 32.988
  • EURO 35.34
  • ALTIN 2456.207
  • ...
`Hür Aday` Şehzade Demir için tanıtım programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

‘Hür Aday` Şehzade Demir için Şırnak'ta aday tanıtımı programı düzenlendi. Programda konuşan Şırnak bağımsız milletvekili adayı Demir,"Mecliste davamızı tanıtmaya talibiz" dedi.

HÜDA PAR'ın desteklediği bağımsız milletvekili adayı Demir için düzenlenen programa HÜDA PAR Genel Sekreteri Serkan Ramanlı ve Şırnaklılar katıldı.

Programdaki konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan ‘Hür Aday` Demir, halkın oyuna talip olduklarını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında birçok yere gittiklerini ifade eden Demir, seçilmeleri halinde yapacakları çalışmalar ile ilgili halka bilgiler sunduklarını ifade etti.

Geçen seçimlerde partili üyelerinin büyük fedakârlıklar gösterdiğini ifade eden Demir, aynı fedakârlığı ve coşkuyu bu seçimde de beklediklerini söyledi.

Demir, konuşmasına şöyle devam etti: "Seçime kısa bir süre var, aynı fedakârlığı ve gayreti bu seçimde de arkadaşlarımızdan bekliyoruz. Bizler makam mevki peşinde değiliz. Mecliste davamızı tanıtmaya talibiz. Bizim için birinci amaç, Allah'ın rızası ve halkımızın maslahatıdır. Kazanmak ve meclise girmek bizim için ikinci amaç olsa da, kazanmak için çaba sarf edeceğiz."

Düzenlenen aday tanıtım programında konuşan HÜDA PAR Genel Sekreteri Ramanlı ise siyasetin insanları dalalete sürükleyebildiğini belirterek   "Biz istedik ki insanlara doğruyu ve yanlışı bu vesileyle sunabilelim. İnsanlara hikmetle ve güzel öğütle gidelim. Kararlılığımızı görsünler. Bu milletin özü İslam'dır. Bu öz, bu kimlik hiç kaybolmaz." şeklinde konuştu.

"Bu ülkede hukuk güçsüz olanlara işliyor"

"Bu ülkede gücü olan, Ankara'da dayısı olanlar ,müebbet alsalar bile çıkabiliyor." diyen Ramanlı, "Bunu Ergenekon ve Balyoz dosyalarında net bir şekilde gördük. Adana'da dindar insanlara 115 yıl ceza verildi. Suçları ise Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemek ve diğer İslami ve yasal olan faaliyetlerde bulunmak. Bunlar Ankara'da dayıları olmadığı için cezalar aldılar. 17-25 Aralık operasyonunda yolsuzluktan dolayı yakalanan bakan çocuklarının yolsuzluklarını örttüler. Bir gecede hâkim ve savcıların yerlerini değiştirdiler. Bir şekilde yolsuzluk dosyalarını kapattılar." diye konuştu.

"Biz gençlerin sahipsiz bırakıldığı, ailelerin parçalandığı bir düzen istemiyoruz "

Hükümetin birçok noktada hata yaptığını ifade eden Ramanlı, "Hükümet batıya yaptığı yatırımı doğuya yapmıyor. Bölgeyi sahipsiz bırakıyor. Biz hükümetin ABD'nin peşine takılıp Irak'ı vurmasını, koalisyonda yer alıp, Yemen'deki mezhep fitnesine ortak ve alet olmasını istemiyoruz. Biz gençlerin sahipsiz bırakıldığı, ailelerin parçalandığı bir düzen istemiyoruz. 2005 yılına kadar zina kanunen suçtu ama, AKP bu tarihten sonra zinayı suç olmaktan çıkardı ve zina adeta meşru bir zemine oturtuldu. Boşanma sayıları her geçen gün artmaktadır. Devlet kendi elleriyle kumar oynatıp faizin olabildiğince önünü açmış. Karma eğitimden vazgeçmeli ve başörtülü olanların önündeki halen var olan hâkim ve savcı olamama engeli kaldırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Anadilde eğitim olmalı ve Kürtçe ikinci resmi dil olmalıdır"

Bu ülkenin Türklerin olduğu kadar Kürtlerin de olduğunu söyleyen Ramanlı, "Çocuklarımız okula gittiğinde kendi ana dilleriyle eğitim alabilmelidir. Anayasada yer alan "Herkes Türk`tür" ibaresi yanlıştır ve kaldırılmalıdır. Çünkü Türkiye'de sadece Türk'ler yoktur. Kürtler de vardır. Yaklaşık 30 milyon Kürt vardır. Bu nüfus görmezden gelinemez. Avrupa vatandaşları nasıl ki Avrupa ülkelerine nüfus cüzdanıyla gidebiliyorsa, genelde İslam beldeleri, özelde de Kürdistan'ın dört parçasındaki sınırlar sembolik hale getirilmeli ve Kürtler Kürdistan'ın diğer parçalarına rahat gidip gelebilmeli, oradaki akrabalarını ziyaret edebilmelidir." dedi.

Şırnak'taki işsizlik sorunu, can ve mal güvenliğinin olmayışı, hizmet eksikliği, çevre kirliliği ve çarpık kentleşme ile trafik ve ulaşım sorunlarına da değinen Ramanlı, "Gençler evlenme çağına geldiklerinde işsiz olmamalıdır. Yuvasını geçindirebilecek imkâna sahip olmalıdır. Şırnak'ta da, Kocaeli`ndeki, Gaziantep'teki gibi kurulacak fabrikalarla işsizlik sorunu ortadan kaldırılmalıdır." şeklinde konuştu.

Ramanlı konuşmasının devamında,“6-7 Ekim`de gördük, bölgede nasıl zulümler işlendi. Bir tarafta PKK halkı öldürdü, diğer tarafta hükümetin emrindeki polis bu zulme gözünü kapattı. Yanı başımızda Habur Sınır Kapısı bulunmaktadır. Maalesef Şırnak bu sınır kapısından hak ettiği ölçüde nasiplenmiyor. Şırnak`ın maden ocaklarındaki iş olanakları yükseltilmelidir. TOKİ batıya konut yaptığı kadar, nüfus dağılımına göre Şırnak'a da yapmalıdır. Şu an Şırnak'ta devlet tarafından yeterince konut yapılmadığı için konut fiyatları çok yüksek kalmaktadır. Devletin batıya yaptığı düzgün ve duble yollar bölgemizde yoktur. Yollarımız ölüm yolu olmamalıdır.”

‘Hür Aday` Demir`e destek isteyen Ramanlı, son olarak, “Sizden İslami kimliğinize yakışır bir gayretle bu seçimde çalışmanızı ve Şehzade Demir kardeşimizi meclise göndermenizi istiyoruz." dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir