• DOLAR 32.611
  • EURO 35.148
  • ALTIN 2447.606
  • ...
Diyarbakır'da Diyabet Eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma hastanesi konferans salonunda, “Geleceğin En Büyük Hastalığı Diyabet’   adlı halk eğitim programına birçok hasta, çalışan ve vatandaşlar  katıldı.

Programın açılış konuşmasını Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma hastanesi yöneticisi Hikmet İyem  yaptı.İyem konuşmasında, Diyabet (Şeker hastalığı) için yapılan bu programın çok ciddi bir öz veri ile düzenlendiğini söyledi.

Programda konuşan ve şeker hastalığı ile ilgili bilgilendirme yapan Endokrinoloji Uzmanı Doktor Ahmet Görgel, diabetin dünyada milyonlarca insanın etkilendiği ciddi bir sağlık problemi olduğunu ve yaklaşık 200 milyon kişinin bu hastalığa kapıldığına dikkat çekti.

Türkiye’de yapılan çalışmalarda, sağlık kuruluşlarına başvuran hastalardan 40 yaş üzeri olanların her 5 kişiden ve 60 yaş üzeri her 3 kişiden birinin diyabetli veya diyabet riski taşıdığını belirten Görgel, “Şu an diyalize giren hastaların yüzde 50’si diyabet hastasıdır. Kalp damar ölüm oranlarında diyabet hastalarında ciddi bir artış var. Diyabet görme kaybına da neden oluyor.”  ifadelerine yer verdi.

Program soru ve cevapların ardından  son buldu. ( Emrah Deniz/Hamza Adıyaman - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir