• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`Sağlıkta Şiddete Hayır Günü` nedeniyle basın açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürü, Halk Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekterliği tarafından, Sağlıkta Şiddete Hayır Günü nedeniyle, Batman`da hastanelerde yaşanan şiddet olaylarını kınamak amacıyla yazılı basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada, sağlık sektörünün saygıyı, sevgiyi, özveriyi ve şefkati içinde barındıran büyük bir hizmet sektörü olduğu belirtilerek, sağlık hizmeti veren çalışanların maruz kaldıkları sözlü ve fiziki şiddetinin hoşgörü ile karşılanmasının mümkün olmadığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, “Vatandaşlarımıza yardımcı olmak, hayatlarını kurtarmak için büyük fedakârlıklarla, gece gündüz demeden gayret gösteren sağlık çalışanlarımıza yönelik iki menfur saldırı gerçekleşmiştir.Hastaneyi korumakla görevli özel güvenlik görevlimiz kesici alet ile yaralanmış, serviste hastalarının tedavisini tamamlayan sağlık çalışanına da ateşli silah çekilerek tehdit edilmek suretiyle, sağlıkta şiddet bir kez daha çirkin yüzünü göstermiştir.” ifadelerine yer verildi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakalarının, sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunda düşüşe sebep olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bu nedenle ilimizden sağlık hizmeti alan tüm insanların aldığı sağlık hizmetinin niteliği etkilenmektedir. Şiddet olaylarının son bulması ve şiddet dilinin topluma hakim olmaması, halkımızın da içinde olduğu, vereceğimiz bir mücadele ile sağlanacaktır. Sağlık Çalışanlarına yönelik bu tarz şiddet eylemlerinin son bulması için, toplumun bu konuda gerekli desteği ve duyarlılığı göstermesi ve sağlaması, çalışanlarımızın fedakarca ürettiği sağlık hizmetini olumlu etkileyecektir. Bu tarz çirkin saldırıları şiddetle kınıyoruz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir