• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Siirt`e sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basın açıklaması, Siirt il Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan tarafından yapıldı. Aslan konuşmasında, “Sağlık hizmeti alınırken ve sunulurken karşılıklı olarak ‘önce insan` prensibiyle hareket edilmeli, duygudaşlık, hoşgörü ve iyi niyet ile yaklaşmalı, nitelikli iletişim ve diyalog kanalları açık tutulmalıdır” dedi.

“Sağlık hizmeti alanlar, kendi yasal hakları çerçevesinde vatandaşlık ödev ve sorumluluğuyla hareket edilmelidir” diyen Aslan, “Sağlık çalışanlarının hedefi de, kendisine başvuranın veya hizmet sürecine dâhil olanın talep ve ihtiyaçlarının tıbbî ve meslekî gereklilik ile yasal ve vicdanî sorumluluk içerisinde değerlendirmek ve ilgili hizmeti üretmek olduğunu  ifade etti.

Aidiyetleri ne olursa olsun şiddete uğrayanın yanında ve şiddet uygulayanların karşısında olmanın, bir insanlık görevi olduğunu hatırlatan Aslan, “Günümüz çalışma koşulları içerisinde, vatandaşlarımızın artan hizmet talebiyle beraber, sağlık çalışanlarımızın iş yükü artmıştır. Bu hizmetlerin ifası sırasında iletişim kazalarının ve telafi edilebilecek hizmet kusurlarının  olması mümkün ve muhtemeldir.” dedi.  

Son olarak, şiddete uğrayarak vefat eden sağlık çalışanların yakınlarına başsağlığı dileyen Aslan, “Bu vesileyle tekrardan şiddete uğrayarak vefat eden tüm sağlık çalışanlarımıza Allah`tan rahmet diler, şiddete mağduru çalışanlarımıza geçmiş olsun diyorum.” diyerek basın açıklamasına son verdi. (Muhammed Dayan-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir