• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
“Mısır`da,Bengladeş`te uygulanan zulüm, Adana`da da aynıdır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da İhvan liderleri ile Adana`da İslami Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerine verilen 115 yıl cezaları İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendiren Molla Cemal Çınar, Adana`da Müslümanlara ceza verenlerin şuanki mevcut mahkemeler olduğuna dikkat çekti.

“Bu güzellikleri bastırmak için ellerinden gelen bütün imkânları kullanmaya çalışıyorlar”

Müslümanların bir araya gelip tekrar harekete geçtiğini görenlerin korktuklarını belirten Çınar, “Tarih boyunca zalim ve müstekbirler kendi saltanatlarının yıkılacağı rüyalarını görünce,  mutlaka mazlum insanlara saldırmışlardır. Bu noktada Firavun`u, Nemrut`u ve buna benzer şahısları örnek verebiliriz. Bu gün dünya genelinde Müslümanların bir araya gelip tekrar din, iman ve Kur`an adına harekete geçtiğini gören Firavun`un çocukları, mazlum insanları darağacına ve ateşlere attırıp hendeklerde ezdiklerinde, akabinde inşallah Musalar ve İsalar doğacaktır. Ümmet şu anda Muhammedi bir haykırıştadır. Ciddi bir dirilişe doğru ilerlemektedir. Zalimlerin en az bizi, bizim kadar  takip ettiklerini görüyoruz. Bu güzellikleri bastırmak için ellerinden gelen bütün imkânları kullanmaya çalışıyorlar.”dedi.

“Bangledeş`te zulme uğrayan mazlum ne ise Adana`daki Müslümanlarda aynı durumdadır”

İhvan ihya olursa, dünyadaki tüm mazlum Müslümanların büyük bir kurtuluşa ereceğini belirten Çınar, “İhvan şu yönü ile çok önemli, çünkü İslam alemi, 1900`lü yıllarda gaflet uykusuna iyice dalmıştı. İhvan`ın başlatmış olduğu istişhad, ibadet, itaat ve ilim sayesinde yürütmüş oldukları bu hizmetler dünyanın her tarafına yayıldı. Eğer İhvan ihya olursa, dünyadaki tüm mazlum Müslümanlar inanıyoruz ki, gerçekten büyük bir kurtuluşa erecektir. Kafirler de bunun hesabını iyi bildiği için, bu gün İhvan liderlerini tek tek cezalandırıyor. Şunu da bilelim ki zulmün büyüğü küçüğü olmaz. Mısır`da İhvan`a zulüm yapan zalim ne ise, yine Mısır`da zulme uğrayan mazlum ne ise, Bangledeş`teki zulüm yapan zalim ne ise, yine Bangledeş`te zulme uğrayan mazlum ne ise, Adana`daki Müslümanlarda aynı durumdadır. Onlarda aynı Mısır ve Bangladeş`teki Müslümanlar gibi mazlumdurlar.”şeklinde konuştu.

“Adana`da Müslümanlar ceza verenler şuan ki mevcut mahkemelerdir”

Türkiye`de de Müslümanların ezildiğini vurgulayan Çınar, “ Bildiğimiz bir gerçek var. O da şu an Adana`da Müslümanlara ceza verenler, şu anki mevcut mahkemelerdir. Dolayısıyla şu anki mevcut Adalet ve İç İşleri Bakanlığına bağlı olan mahkemelerin verdiği karar ile, onlarca Müslüman`a olmadık yerde, üstelik gayr-i resmi olmayan, resmi olarak kurulan derneklerine üye olmak, faaliyetlerini yürütmek, fakirlere yardım etmek, Kur`an dersi vermek gibi, onlara göre suçlardan dolayı cezalandırıldı.”diye konuştu.

“Zalimler için yaşasın Cehennem”

Her ne kadar yürütülen faaliyetler yasal olsa da Müslümanlar üzerinde topluca alınan bir karar olduğunun altını çizen Çınar, “Her ne kadar bu kardeşlerimizin faaliyetleri  yasal olsa da, ‘biz bunların niyetini kötü okuyoruz` deyip, Hz Yusuf`un mahkûm edildiği gibi, Hz Musa`nın sürgün edildiği gibi ve Peygamberimizin Medine`ye Hicret`e zorlandığı gibi, Müslümanlar üzerindeki baskı, Bangladeş`te, Afganistan`da, Irak`ta, Suriye`de ve değişik İslam coğrafyalarında, bu karar, global küfrün bir araya gelip Müslümanlar üzerinde topluca aldıkları bir karardır. Müslümanların da bunlardan ders alarak bütün mazlumların sesini birleştirerek, bu zulme karşı çıkabileceklerine inanıyorum. Ben Adana`da ki kardeşlerime geçmiş olsun diyor ve zalimler için yaşasın Cehennem diyorum.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir