• DOLAR 34.308
  • EURO 37.683
  • ALTIN 2920.987
  • ...
DTSO'dan 'İş Sağlığı ve Güvenliği' semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından Disk - Genel İş Sendikası, İl Genç Girişimciler Kurulu ve Diyarbakır Tabip Odası işbirliğinde ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ semineri düzenlendi.

DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mesut Altın ve Metin Aslan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminere, DİSK-Genel İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Şehmus Doğrul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş güvenliği Uzmanı Şehmus Ünverdi, Diyarbakır Tabip Odası İşyeri Hekimi Doktor Nevruz Gürceğiz, DİSK-Genel İş Sendikası İşyeri Baş Temsilcisi Kamuran Taş ve çok sayıda işçi ile işveren katıldı.

Avrupa Birliği Bilgi merkezleri bu ay içerisinde Türkiye genelinde düzenlenecek olan 20 etkinlik ile iş sağlığı ve güvenliği alanında hem Türkiye’deki duruma, hem de bu konudaki AB perspektifine dikkat çekmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda Diyarbakır’da gerçekleştirilen seminerde konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mesut Altın,   amaçlarının güvenli çalışma, iş bağlantılı kaza ve hastalıkların sonuçları hakkında bilinç yaratılması mesleki güvenlik ve sağlığın ulusal gündeme taşınması olduğunu söyledi.

2014 yılında Türkiye’de bin 886 kişi iş kazalarında hayatını yitirdi

Ulusal iş güvenliği ve sağlığı standartlarının uluslararası düzeye çekilmesi için yürütülen programların desteklenmesi gerektiğini ifade eden Altın, Türkiye’de genellikle büyük iş kazalarının madenlerde, inşaatlarda, tersanelerde ve metal endüstrisinde gerçekleştiğini belirterek, 2014 yılında iş yerlerinde toplam Bin 886 kişinin hayatını kaybettiğini, sadece Soma’da 301 kişinin hayatını yitirdiğini ve bunun kayıtlara, Türkiye’de yaşanan en büyük iş kazası olarak geçtiğini sözlerine ekledi.

Altın; “Türkiye, iş kazalarında Avrupa’da ilk sırada”

Türkiye’nin iş kazalarında son sıralarda olduğunu belirten Altın, “Uluslararası Çalışma Örgütü-ILO istatistiklerine göre Türkiye, 100 bin işçi başına düşen yıllık ortalama iş kaynaklı yaralanma sayısı bakımından, Avrupa’da maalesef ilk sırada yer almaktadır. Ülkemizin bu konuda sicili ne yazık ki pek de iyi görünmemektedir. Ülke genelinden bölge gerçeğine bakacak olursak, konu daha da karamsar bir tablo çizecektir” dedi.

“Güvenli ortamlarda çalışarak çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmalıyız

Yüksek sağlık ve güvenlik standartlarının iş kazalarının en aza indirilmesinde büyük katkı sağladığını ifade eden Altın, konuşmasının sonunda, “Sağlıklı çalışanlar, çalışmaya daha da heveslidirler ve verimli çalışmaya katkıları daha fazla olur. Bu gerçekten yola çıkarak bizler de, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamlarının yaratılmasında birbirimizi destekleyerek, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğine yatırım yapmalıyız” ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir