• DOLAR 32.536
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2454.544
  • ...

2011 yılından beridir faaliyetini sürdüren Doğu Çağrı Merkezi, 200 personel daha istihdam etmek için çalışmalara başladı. İŞKUR üzerinden alım gerçekleştirecek olan merkez, oluşturacağı yeni merkezlerle 2 yıl içinde bin 500 kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor.

29 Nisan tarihine kadar İŞKUR’dan başvuruları kabul edeceklerini belirten Şirket Yetkilisi Bakır Geldegül, Bitlis’in istihdamına katkıda bulunmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Geldegül açıklamasında, “Doğu Çağrı Merkezi olarak 2011 yılından beridir Bitlis’te hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bu süre zarfından birçok gencimizi istihdam ettik. Şimdi yeni istihdamlar sağlamak için kollarımızı sıvadık. Nisan ayı sonunda tamamlanacak olan başvurular sonrasında yapılacak mülakatlarla 200 gencimizi daha iş sahibi yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

Hedeflerinin bin 500 kişi istihdam etmek olduğunu dile getiren Geldegül, “Bitlis’te şu an 210 personelle hizmet veriyoruz. Yeni alacağımız 200 personelle hem ilin ekonomisine hem de istihdamına katkı sunacağız. Önümüzdeki günlerde Rahva TOKİ’de hayata geçireceğimiz yeni çağrı merkezimizde de 750 gencimizi iş sahibi yapacağız. 2016 yılı sonuna kadar buradaki hedefimiz bin 500 kişidir.” şeklinde konuştu.

Geldegül, başvurularda 18 yaşını aşmamış, Lise mezunu, diksiyonu düzgün ve son 6 ay içinde sigortalı bir işte çalışmamış olanları tercih ettiklerini söyledi.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)