• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
Biri Bebek 8 Depremzede Muş`a Getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`daki 7,2 büyüklüğündeki depremde enkazdan çıkarılarak 100. Yıl Üniversitesi`nde tedavi altına alınan Seher Keleş (7), dün akşamki depremin ardından Muş Devlet Hastanesi kadın doğum ve çocuk hastalıkları servisinde tedavi altına alındı. Hastanın Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi`ne sevk edileceği bildirildi.

Öte yandan 7,2 büyüklüğündeki depremden birkaç gün önce dünyaya gelen Fatma bebek de Muş`a getirildi. Herhangi bir refakatçisi bulunmayan Fatma bebek, kadın doğum ve çocuk hastalıkları servisinin yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Muş`a gönderilen yaralı ve hastalarla ilgili gazetecilere bilgi veren Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Burcu Özçelik, Van`dan biri bebek toplam 8 kişinin gönderildiğini söyledi. Gönderilenlerden birinin dün akşamki deprem esnasında yüksekten atladığı için yaralandığını diğerinin de merdivenden yuvarlandığını ifade eden Özçelik, "Depremin hemen ardından tüm personeli hastaneye çağırdık ve hasta beklemeye başladık. Bu gece ikisi yaralı 8 kişi ambulans uçakla Muş`a getirildi. Getirilenlerden biri deprem anında yüksekten atlamış. Her iki topuk kemiğinde kırıklar mevcut. Hastanın talebi üzerinde Ankara Numune Hastanesi`ne sevkini gerçekleştirdik. Bir diğer yaralı ise yine deprem anında merdivenden yuvarlanmış. Burada gerekli müdahaleleri yapıp taburcu ettik. Biri bebek 6 kişi ise Van`daki çeşitli hastanelerde tedavi gören hastalar. Bunları da kadın doğum ve çocuk hastalıkları servisi ile diğer servislerimizde tedavi altına aldık. Hastanemizdeki tüm personel yeni hasta gelme ihtimaline karşı görevlerinin başında bulunuyor" diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir