• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Türkiye`de güçlülerin hukuk sistemi var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da İslami Sivil Toplum kuruluşu üyelerine verilen cezaları değerlendiren Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Fatih Evyapan, Türkiye`de Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Müslümanların hukuksuzca verilen cezaların yabancısı olmadığını ve Müslümanlar için bu tür hukuksuzlukların normalleştiğini vurguladı.

Türkiye`de güçlülerin hukuk sistemi olduğunu ifade eden Evyapan, bu gün Müslümanların sesini duymayanların yarın aynı zulüm ile karşılaşacağını belirtti.

“Suçsuz yere birçok insan cezaevine atıldı”

28 Şubat döneminde suçsuz yere birçok insanın cezaevine atıldığını dile getiren Evyapan, “Herhangi bir şahıs veya kurum gayrimeşru bir iş yapmış ise elbette ki cezalandırılsın. Fakat bu ülkenin Müslümanları olarak 28 Şubatı yaşadık mı? Evet yaşadık. 28 Şubatta ne oldu. Suçsuz yere birçok insan cezaevine atıldı. Bununla kalmayıp Müslümanların bazı temel haklarına yasak konuldu. Ergenekon'u hatırlayalım. Ergenekon davasını başlatanlar ‘Milli kahraman` ilan edilmişti. Bu gün tam tersi paralel yapı denilen grup cezaevine atılıyor. Ergenekon ve Balyoz sanıklarının tamamı serbest bırakıldı.” dedi.

“Söz konusu Müslümanlar olduğunda kimsenin kılı kıpırdamıyor”

Güçlülerin hâkim olduğu bir ülkede yaşandığını vurgulayan Evyapan, “Türkiye`de oturmuş bir hukuk sistemi yoktur. Türkiye`de güçlülerin hukuk sistemi var. Bu ülke, bir gecede mecliste yasaların çıktığına şahit oldu. Fakat söz konusu Müslümanlar olduğunda kimsenin kılı kıpırdamıyor. Dolayısıyla hala bu gün evinde bandrollü kitap ve dergi bulunduran veya Efendimizin Kutlu Doğumu dolayısıyla bir program düzenlediği için insanlar cezaevine atılır mı? Normalde alınmamalıdır. Fakat biz Türkiye`de Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana ve günümüzde de hala görüyoruz. Artık Müslümanlar olarak bunların yabancısı değiliz. Artık Müslümanlar için bu tür hukuksuzluklar normalleşti.” şeklinde konuştu.

“Ama yarın mahşer günü var!”

"Müslümanlar neden hep haksızlıklara uğruyor." diye soran Evyapan, "Çünkü Müslümanların belli bir güç olmasını istemiyorlar. Bu şuan da geçerlidir. Şuanda belli güçler ile anlaşma yapıyorlar. Ama yarın mahşer günü var. Bu dünyada insanlara zulüm edebilirsiniz. Bu dünyada Müslümanları cezaevine atabilirisiniz. Bu dünyada insanların evlatlarını kucaklarından alabilirisiniz.” diye konuştu.

“Müslümanlara yapılanlar zulümdür”

Müslümanlara yapılanların bir zulüm olduğuna dikkat çeken Evyapan, “Ama biz Hz Ömer`i biliyoruz. İnancımız şu, her kimin hakkı elinden alınmış ise onun hakkı ondan alınıp haksızlığa uğrayana verilecektir. Bizler böyle bir güne iman ediyoruz. Şuan Müslümanlara yapılanlar zulümdür. Şuanda hala cezaevinde olan Müslüman kardeşlerimiz hala zulme uğruyorlar. O kardeşlerimiz gerçekten mağdurlar. Bu mazlum Müslümanların sesini duymayanlar, eğer bu gün duymaz iseler yarın aynı zulüm onların başına gelecektir.” uyarısında bulunarak sözlerinin tamamladı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir