• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
DÜ'de turizm paneli düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesinde (DÜ), Turizm Haftası dolayısıyla Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından turizm konulu bir panel düzenlendi.

DÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Abdülaziz Yatkın, Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Yrd. Doç Dr. Lokman Toprak, öğretim görevlileri, üniversite ve lise öğrencileri katıldı.

Sunuculuğunu Turizm İşletme Bölümü öğrencisi Ümra Dinçer’in yaptığı panelde konuşan Abdülaziz Yatkın, Diyarbakır’daki kültür, turizm ve tanıtım sorunlarını açıkladı.

“İl il turizm stratejisi belirlenmeli”

Diyarbakır’ın turizm alanında gelişmesi için herkese görev düştüğünü ifade eden Yatkın, “Diyarbakır’da turizm alanında bazı sıkıntılar mevcuttur. Sur bölgesinin turizm amaçlı kullanılması gerekir. Mesela Anzele Suyu açıldı ama yeterli değil. İlgili kurumlar kaynak eksikliği sorunlarıyla karşılaşmakta.” dedi.

Bir turistin, “Bir daha Diyarbakır’a geleceğim” demesi için bazı çözüm yöntemlerinin olduğunu belirten Yatkın, “Öncelikle basın ve eğitim yoluyla çalışmalar yapılmalı. Hediyelik eşya satan yerlerde fiyat indirimine gidilmeli. Turistler için konaklama yerleri yapılmalı. İlimizdeki termal kaynaklar turizme kazandırılmalı ve il il turizm stratejisi belirlenmelidir.” şeklinde konuştu.

Panel, yapılan konuşmaların ardından son buldu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir