• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Mardin'de 'Kur'an-ı Güzel Okuma' yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Müftülüğü, Kur’an-ı Kerim okuma yarışması düzenledi. Kur’an Kursu öğrencileri arasında dört kategoride düzenlenen yarışmaya il  ve ilçelerden toplam 15 öğrenci yarışmaya katıldı.

Mardin Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık başkanlığındaki komisyon tarafından değerlendirilen öğrencilerin performansı izleyenler tarafından takdirle karşılandı.

Konu ile açıklamada bulunan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, “Kur’an Kurslarına katılımı arttırmak ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okumayı teşvik etmek amacıyla Başkanlığımıza bağlı Kur’an Kurslarında okuyan Kız-Erkek öğrenciler arasında 18 yaş üstü ve 18 yaş altı olmak üzere yarışmalar düzenledik. İlçelerinde birinci gelen öğrenciler, bugün Müftülüğümüzde dereceye girmek için yarıştılar. Benim gönlümde hepsi birinci oldu. Ben bu vesileyle Kur’an’a gösterdikleri bu ilgi ve muhabbetten dolayı onlara teşekkür ederken, onları yetiştiren hocalarımız ayrıca çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler

18 yaş altı kızlarda;

1. Midyat Hz. Hatice kız Kur’an kursundan Zeynep Bilgiç

2. Kızıltepe Merkez Kur’an Kursundan Nurgül Kaya,

3.Yeşilli Şeyh Ahmet Kız Kur’an kursundan Mihdiye Sağlam,

18 yaş üstü kızlarda;

1. Kızıltepe Merkez Kız kur’an kursundan Fatma Betül ekinci,

2. Midyat Hacı Cemil kız Kur’an kursundan Medine Topuz,

3. Artuklu şeyh Çabuk Camii kız kur’an kursundan Ayten Algan

18 yaş altı erkeklerde;

1-Kabala Mahallesi Erkek Kur’an kursundan Bilal Koluman,

2-Hacı Kasım Altınkaya kız erkek kuran kursu Muhammed Kaya,

3-Mazıdağı Engin Mahallesi Camii Erkek Kur’an kursundan Mehmet Sait Yabu

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere çeyrek altın ve müftülüğün hazırladığı kitaplar hediye edildi. Yarışmada birinci olan Bilal Koluman ve Zeynep Bilgiç, Elazığ’da yapılacak bölge yarışmasına katılacak. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir