• DOLAR 34.26
  • EURO 37.644
  • ALTIN 2921.574
  • ...
Bilge Gençlik Kulübünden kınama mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesinde yaptığı hayırlı faaliyetlerle dikkatleri üzerine çeken Bilge Gençlik Kulübü tarafından Dicle Üniversitesi yönetimine bir kınama mesajı geldi.

Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde yapılmak istenen etkinliklere üniversite yönetiminin izin vermediğini hatırlatan açıklamada, sol görüşlü grupların her türlü yasadışı faaliyetlerini rahatlıkla yapmalarına ses çıkarılmamasının ise çifte standart olduğu vurgusunda bulunuldu.

“Kurallar çerçevesinde etkinlikleri yaptık”

Bilge Gençlik Kulübünün 2012 yılında Dicle Üniversitesine verilen kuruluş dilekçesi ile resmen kurulduğunu hatırlatan açıklamada, “Kurulduğumuz günden bugüne kadar birçok hayırlı etkinliğe imza attık. YÖK`ün ve Dicle Üniversitesi`nin kulüplere tanıdığı haklar çerçevesinde, yasal başvuru yollarını da kullanarak çeşitli etkinliklere imza attık. Kurulduğumuz 2012 yılından 2015 yılına kadar 30`un üzerinde etkinlik gerçekleştirdik. Tüm bu etkinlikler için yasal haklarımızı kullanıp, üniversite yönetiminden gerekli izinleri aldık. 2015 yılına geldiğimizde Üniversite yönetimi Bilge Gençlik Kulübünün etkinliklerine izin vermeyeceğini ifade etmiştir.” İfadeleri kullanıldı.

“Kutlu Doğum mevsiminde ahlaksız etkinlikler yapılıyor”

İnsani ve İslami haklı taleplerin Üniversite yönetimi tarafından hukuksuz bir şekilde red edildiği belirtilen açıklama şu şekilde sürdü:

“Kendilerinden red cevabına karşılık yazılı bir gerekçe istememize rağmen, sözlü ifadelerle Bilge Gençlik Kulübünün hiçbir etkinliğine izin vermeyeceklerini söylemişlerdir. Üniversite yönetimi bir taraftan kulübümüzün etkinliğine izin vermeyeceğini belirtiyor diğer taraftan Kutlu Doğum ayında ‘Bahar Şenlikleri` adı altında üniversiteler arası halk dans şenliklerine imza atıyor. 20 farklı üniversiteden getirecekleri dans gurupları ile üniversitede hayasızlığı ve ahlaksızlığı meşrulaştırma gayretkeşliği gösteriyor hem de kutlu doğum mevsiminde…”

“Üniversite kampüsü illegal yapılara bırakılıyor”

Dicle Üniversitesi ile herhangi bir resmi bağı olmayan kimi siyasi gurupların üniversitede gerçekleştirdiği gayri resmi etkinliklerinin görmezden gelindiğini vurgulayan açıklamada, “Kantinleri, kampus bahçelerini adeta onların gayri meşru taleplerine seferber ediyor. Onların gerçekleştirdiği etkinliklere her türlü toleransı gösteren üniversite yönetimi, Bilge Gençlik Kulübü`nün resmi başvurusunu sudan bahanelerle reddediyor. Üniversite yönetimi çifte standartları ile adeta üniversitede bulunan öğrencileri illegaliteye mecbur bırakıyor. Resmi kuruluş belgesini alan kulübün etkinliklerine izin vermeyeceklerse kulüplerin kurulmasına neden izin veriyorlar?” sözlerine yer verildi.

“Üniversite yönetimi çifte standart uyguluyor”

Üniversite yönetiminin öğrenciler arasında çifte standart uyguladığı belirtilen açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

“Üniversite ile hiçbir yasal bağı olmayan öğrencilerin gerçekleştirdiği illegal etkinliklere izin verilirken, üniversite yönetiminden yasal izinleri almış kulüplerin etkinliklerine neden izin verilmiyor? Üniversite yönetimi içerisinde çöreklenmiş kimi karanlık odakların bu işte bir parmağının olduğu açıkça ortadadır. Üniversite yönetimi bir an önce bu hatadan dönmeli, Bilge Gençlik Kulübü`nün üniversitede düzenlemek istediği etkinliklerini engelleme girişiminden vazgeçmelidir. Aksi takdirde biz, her türlü engellemelere rağmen haklı ve meşru olan etkinliklerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir