• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Batman Üniversitesi ile Bakü arasında bilim köprüsü kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Azerbaycan’da yapılan Kafkasya Üniversiteleri İşbirliği (KÜNİB) Eğitim Fuarına katıldı. Düzenlenen fuarda Batman Üniversitesi, Bakü Devlet Üniversitesi ile ikili protokol imzaladı. 

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, düzenlenen etkinliğin Türkiye ile Azerbaycan üniversiteleri arasında bilimsel kardeşliğin temellerini de attığını ifade ederek, “Düzenlenen fuar kapsamında buradaki üniversiteler ile aramızda bilim köprüsünün temellerini atmış bulunuyoruz. Bakü Devlet Üniversitesi ile iki protokol imzaladık. Öğrenci ve personel değişim programları kapsamında Batman ile Bakü arasında köprü kurmuş olacağız. Üniversitemizin kapıları Azeri kardeşlerimize açıktır. Batman bir bilim kenti olma yolunda hızla ilerlemektedir.” dedi.

Yurtiçi ve yurtdışından 35 üniversitenin yer aldığı etkinlikte, Türkiye’deki üniversiteler Azerbaycanlı öğrencilerle buluştu. Batman Üniversitesinin standını ziyaret edenlerin arasında Azerbaycan’daki üniversitelerin rektörleri de yer aldı. Üniversite standını ziyaret eden birçok öğrenci, özellikle Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümüne yoğun ilgi gösterdi. Batman Üniversitesi’nin sunduğu imkânlar ve fark yaratan bölümleriyle ilgilenen öğrenciler lisans ve yüksek lisans eğitimlerine Batman Üniversitesi’nde devam etmek istediklerini dile getirdiler.

KÜNİB fuarına Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ziraddin Mammadov, Uluslararası İlişkiler Ofis Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Servet Ulutürk ve Arş. Gör Selen Tekalp katıldı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir