• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
"Enfal Katliamı en büyük soykırımlardan biridir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Özgürlük Partisi (Partiya Azadiya Kurdistan - PAK), 1986 yılında Irak Kürdistan`ına yönelik gerçekleştirilen Enfal Katliamı`nın yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Ofis AZC Plaza önünde yapılan açıklama Kürtçe ve Türkçe okundu.

Enfal Katliamı`nın, insanlığın yaşadığı en büyük soykırımlardan biri olduğu belirtilen açıklamada, “Saddam Hüseyin, İran`la süren savaşa rağmen büyük bir askeri güçle Kürdistan`a saldırdı. Hedef 13 ile 70 yaş arası tüm erkekleri yok etmekti. Hedefe ulaşmak için tüm araç ve yöntemler serbestti. Bu vahşi saldırılar, tam 3 yıl sürdü. Fakat en büyük ve yoğun saldırılar 1988`de gerçekleşti. Bu saldırılardan biri de Halepçe katliamıydı. Enfal saldırılarında 182 bin Kürdistanlı öldürüldü. Güney Kürdistan`ın 4 bin 665 köyünden 4 bin tanesi yerle bir edildi.” denildi.

Saldırılarda 3 bin cami ve 2 bin okulun yıkıldığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Saddam ve şürekâsı bu soykırıma Kuran`daki bir ayetten esinlenerek Enfal adını verdi. Saldırılarda 3 bin cami, 2 bin okul, 300 hastane ve 27 kilise yıkıldı. Bir milyonu aşkın Kürt, evini ve yurdunu terk etti. Kürt halkı hiçbir zaman tarihin en büyük jenostini unutmayacaktır.”

PAK üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir