• DOLAR 32.461
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2441.003
  • ...
Türkiye`de dindarlık araştırması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de dindar olduğunu söyleyenler yüzde 79 çıktı. Yüzde 13`lük bir kesim ise ‘dindar değilim` cevabını verdi. Türkiyeli ateistlerin oranının yüzde 2 olarak görüldüğü araştırmada kendisini din konusunda herhangi bir şekilde tanımlamayanların ya da soruya cevap vermeyenlerin oranı yüzde 6 oldu.

EN DİNDAR ÜLKE TAYLAND

Dünyanın en dindar ülkesi yüzde 94`le Tayland olurken, bunu Ermenistan, Bangladeş, Gürcistan ve Fas yüzde 93`le takip etti. Çin, yüzde 7 ile dindarlığın en az olduğu ülke olarak dikkat çekti. Çinlilerin yüzde 61`i ateist olduklarını söyledi.

EN AZ DİNDAR ÜLKELER

Japonya`da dindar olduğunu söyleyenler yüzde 13 olurken, İsveç yüzde 19, Çek Cumhuriyeti yüzde 23 ve Hollanda yüzde 26 ile en az dindar nüfus barındıran diğer ülkeler olarak sıralandı. Türkiye`nin yanı sıra Ortadoğu`da araştırmanın yapıldığı ülke Filistin oldu. Filistin`de ‘dindarım` diyenler yüzde 75 çıktı.

GENÇLER DİNE DAHA ÇOK ÖNEM VERİYOR

WIN/Gallup International`ın çalışması gençler arasında dine verilen önemin yüksekliğini ortaya koydu. 25-34 arasındaki yaş grubunda dindarlık yüzde 65`in üzerine çıktı. 55 yaş üstündekilerde bu oran yüzde 60`ın altına düştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir