• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Hz.Veysel Karani türbesi, anma etkinliklerine hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel Merkezi geçen yıl Batman’da iş adamı Mustafa Kına tarafından kurulan Hz. Veysel Karani Derneği 10–17 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan anma etkinlikleri için hazırlıklarını bitirme aşamasına getirdiğini belirtti.

Hafta boyunca bir dizi tanıtım ve anma etkinliği yapacaklarını ifade eden Hz. Veysel Karani Derneği Başkanı Mustafa Kına; “10–17 Mayıs tarihlerinde Veysel Karani Beldesinde yapılacak olan anma etkinlikleri için dernek olarak bir ekip halinde çalışmalarımızı bitirme aşamasına getirdik. Özellikle derneğimizin asıl amacı olan tanıtıma ve daha çok İnanç Turizminin gelişmesi için çalışmalara imza attık. Yaptığımız hazırlıklar arasında on binlerce tanıtım broşürü, Batman ve bölge illere asılmak için tanıtım ve davet afişleri, kentin giriş ve çıkışlarına asılmak üzere büyük branda afişler, Hz. Muhammed’in (sav) Hz. Veysel Karani’ye armağan ettiği ve şu anda İstanbul’da bulunan Hırka’yı Şerif’in Beldeye getirilmesi ve Beldenin ilçe olması için imza kampanyası düzenleyeceğiz. Dernek olarak tanıtıma büyük önem vereceğiz.”diye konuştu.

Kına, her yıl Mayıs ayının 2. haftasında yapılan anma etkinliklerine ortalama 200 bin insanın geldiğini ve bu yılki sayının en az 1 milyona ulaşmasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir