• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Gaziantep`te Müslüman`ın ekonomik kimliği konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANESİAD) tarafından Gaziantep`te ‘Müslüman`ın Ekonomik - Sosyal Kimliği` konulu konferans düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan, Peygamber Efendimiz Hz Muhammed`in (sav) hayatından önemli kesitler sundu.

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi`nde düzenlenen konferans Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) hayatını, Kur`an-ı Kerim`den örnekler vererek anlattı.

Demircan, “Fakiri dost ve fakirliği de düşman olarak bilmemiz lazım. Çünkü fakirlik toplumda çok fazla olaya sebep oluyor. Fakirlik iman hayatı için tehlikedir, fakirlik ahlaki değer için tehlikedir, fakirlik aile hayatı için tehlikedir. Fakirlik boşanmalara neden olur. Ama her fakirde de bu sonuçlar çıkacak diye bir şey yok. Yalnız toplumda fakirlik bu sonuçları da doğurabilir.”dedi.

İslam`ı yaşayan insan, hayatına düzen verir ve nefsini de ona göre terbiye eder

Helal kazanmanın ve yardımlaşmanın önemine değinen Demircan, “Düşene yardım eden Allah`ın rızasını kazanır. O yüzden adaletli olmak da lazım. Mutlu olmak istiyorsak, ebedi hayatımızı cennetle taçlandırmak istiyorsak, her zaman dinimizi ve Peygamber Efendimiz Hz Muhammed`in (sav) öğütlediklerini doğru yaşamamız lazım. İslam`ı yaşayan insan, hayatına düzen verir ve nefsini de ona göre terbiye eder. Hayatını düzenleyip, nefsine hâkim olan insan, daha mutlu yaşar. Harama bulaşmadan işlerinizi büyütüp, çok fazla insana istihdam sağlayın. Ne kadar çok insan çalıştırırsan Allah`a o kadar çok yaklaşırsın. Kazandıklarımızı da doğru şekilde harcamamız lazım. İsraf yerine tasarruf ve yardımlaşmaya yönelmekte fayda vardır.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir