• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
ABD polisi bir siyahı daha öldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`nin Oklahoma eyaletindeki Tulsa kentinde polis, 44 yaşındaki siyah Eric Harris`in 2 Nisan`da öldürülmesinin videosunu yayınladı. Videoda 73 yaşındaki gönüllü polis Robert Bates`in tabancasıyla Harris`i vurduğu görülüyor.

Polisin yayınladığı video, Harris`in bir arabanın içinde sivil polise tabanca satmaya çalışmasıyla başlıyor.

Daha sonra diğer polisler Harris`i yakalamak için aracın etrafını sarıyor ve Harris koşarak kaçmaya başlıyor. Üniformalı polisler Harris'i yakaladıktan sonra, 73 yaşındaki beyaz polis gönüllüsü Robert Bates, tabancayla Harris`i vuruyor.

Daha sonra diğer polisler de vurulan Harris`in vücuduna baskı uyguluyor. Bir polis, “Nefes alamıyorum” diyen Harris`e küfür ediyor.
Harris kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Tulsa polisi, gönüllü polis Robert Bates`in Harris`i elektroşok tabancasıyla etkisiz hale getirmeye çalıştığını ancak yanlışlıkla normal tabancasını ateşlediğini açıkladı. Polis tarafından ‘suçlu` olarak tanımlanan Harris`in vurulduktan sonra direnmeye devam ettiği ve uyuşturucu etkisi altında olabileceği belirtildi.

Polis departmanı, gönüllü polis Bates`in suç işlemediğini belirtti. ABD`de gönüllüler 800 saat eğitim aldıktan sonra polisle aynı yetkilere sahip olabiliyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir