• DOLAR 34.252
  • EURO 37.665
  • ALTIN 2872.922
  • ...
Sümeyye Erdoğan "Yeni Nesil İmam Hatipler ve Gelecek Vizyonu" programına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sümeyye Erdoğan ve beraberindeki Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile ilk olarak Hatice Kübra Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi'ne gitti. Erdoğan, burada öğrencilerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda, Şanlıurfa İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen "Yeni Nesil İmam Hatipler ve Gelecek Vizyonu" programına katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada imam hatipli olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İmam Hatiplerin bu ülkeye büyük katkılar sunduğunu ve Türkiye'nin son yıllarda yakaladığı zirve ivmesinde imam hatiplilerin büyük pay sahibi olduğunu aktaran Erdoğan, imam hatiplerin geçmiş yıllarda defalarca hedef haline geldiğini hatırlattı.

İmam Hatiplerin asla kendi inancından taviz vermediğini ve hep başı dik yürüdüğünü aktaran Erdoğan şunları kaydetti: "İmam hatip ruhu sadece bir fikir değil aynı zamanda bir aksiyondur, yeni Türkiye, mayasında imam hatip ruhunun olduğu bir manifestodur çünkü dünyayı ve çağı yakalayabilmenin, zulme baş kaldırmanın, iyi bir eğitim edinmenin, hak bildiğin yolda cesaret ve sabırla yürümenin manifestosu. İmam hatip ruhu dünyayı bir bütün olarak kavrama, doğunun ve batının ilim ırmaklarını buluşturma misyonu ile bu ülkeye çok şey kazandırdı." (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir