• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Bitlis`te en isabetli aday seçimini HÜDA PAR yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Tontaş - BİTLİS - Doğruhaber

Bitlis`te seçime girecek partilerin adayları açıklandı. Halkın merakla beklediği adaylar kamuoyuyla paylaşıldı. Genel seçimlerde halkın aday profiline çok önem verdiği Bitlis`te en isabetli kararı HÜDA PAR`ın verdiği görüldü.

Birçok parti, halkın beklediğinin aksine kararlar verdi. Bazı partilerin temayül yoklamasında halkın desteklediği isimleri aday göstermeyip, temayül yoklamasında olmadığı ve aday adaylığı için başvuruda bulunmayan ismi aday göstermesi ilk günden itibaren halkın tepkisine neden oldu.

HALK HÜDA PAR DİYOR
Gösterilen aday profiline halktan farklı yorumlar gelmeye başladı. Partilerin tabanları gösterilen aday profilinden memnun değil. Bitlisliler en isabetli adayın HÜDA PAR tarafından çıkarıldığı konuşuyor. AK Parti Edip Safder Gaydalı`yı aday yaptı. Ağabey Mahmut Celadet Gaydalı ise HDP`den aday oldu. Kardeşlerin farklı partilerde rakip olması farklı bir tartışmayı beraberinde getirdi.

Daha önce Anavatan Partisinden yıllarca Bitlis milletvekilliğini ve bakanlık yapan Edip Safter Gaydalı AK Partiden aday gösterilirken, ağabeyi Mahmut Celadet Gaydalı da HDP`den aday gösterildi.

İki kardeşin farklı partilerde aday olmaları halk arasında farklı yorumlara neden oldu. 2007 seçimlerinde Edip Safter Gaydalı CHP`den Bitlis milletvekili olunca, ağabeyi Celadet Gaydalı bağımsız olarak aday oldu. Bağımsız olarak 2007 yılında aday olan Celadet Gaydalı, Bitlis merkez Mutki miting alanında yaptığı konuşmasında, “Kardeşim Edip Safter Gaydalı; İslam davası için mücadele eden dedemizi, Gökmeydan da idam sehpasına çıkaran CHP zihniyetinde aday oldu.

Oyu parçalansın ve kazanmasın diye bende bağımsızlıkta aday oldum” diye açıklamada bulunmuştu. Bugün celadet Gaydalı`nında HDP`den aday olması ise farklı yorumlara neden oldu.

Halkın beklediği adayların gösterilmemesi ve HÜDA PAR`ın aday gösterimindeki isabetli kararı, halkın dikkatini HÜDA PAR`ın desteklediği bağımsız aday Cengiz Karakaya`ya çevirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir