• DOLAR 34.273
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2880.886
  • ...
Emniyet Müdürüne saldırı olayının ilk duruşması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, Bingöl'de 9 Ekim 2014 tarihinde Yenişehir Mahallesi Selahattin Kaya Caddesi ile Yeşim Sokak'ın kesiştiği noktada Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından, aynı akşam Bingöl'ün Genç ilçesi girişinde PKK'lılarla çıkan çatışmanın ardından gözaltına alınarak tutuklanan A.Ş. ve A.K. hakkında 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan hazırlanan iddianamenin, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiği belirtildi.

Devletin bütünlüğü ve birliğini bozmak, terör örgütü üyesi olmak, kasten insan öldürmek ve 6136 sayılı yasaya muhalefet' suçlarından haklarında soruşturma yürütülen şüphelilerden Ali K. ve Erhan Ş.'terör örgütü üyesi olmak' suçundan 12 yıl hapis istemiyle yargılanmalarına  başlandı.

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan ilk duruşmada, tutuklu sanıkların avukatları ve yakınları hazır bulundu.

Güvenlik gerekçesiyle farklı illerde bulunan tutuklu sanıklar, savunmalarını telekonferans sistemiyle yaptı.

 Sanıklardan,  Erhan Ş. savunmasında   iddianameye itiraz ederek tahliyesini istedi.  Şenyuva'nın avukatı Ömer Faruk Hülakü de müvekkilinin örgüt üyeliği ile bir alakasının olmadığını belirterek   tahliyesini istedi.

Yapılan ilk duruşmanın ardından, Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 5 Mayıs 2015 tarihine uzattığı belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir