• DOLAR 34.236
  • EURO 37.517
  • ALTIN 2877.029
  • ...
SON DAKİKA
Batmanlı çevrecilerden siyasilere kirlilik uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre Gönüllüleri Derneği Batman Şubesi Başkanı Recep Kavuş, Batman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı`na verdiği dilekçe ile 25`nci dönem milletvekilliği seçimleri için siyasi partilerin, seçim propagandası için çevre, görüntü ve ses kirliliği yapmamaları konusunda önlem alınmasını istedi.

Kavuş, yaptığı açıklamada; “7 Haziran`da yapılacak olan genel seçimlerde, çevre, ses ve görüntü kirliliği oluşmaması için Merkez İlçe Seçim Kurulu`na siyasi partilerin uyarılmaları konusunda ve bu konuda hassas davranmaları için 7 maddeden oluşan bir dilekçe verdik. Biliyorsunuz seçim süreçlerinde, hem gürültü, hem çevre hem de görüntü kirliliği yoğun bir şekilde yaşanıyor. Biz yasalar çerçevesinde elbette siyasi partilerin propaganda haklarını kullanmalarına karşı değiliz. Ancak bunu yaparken hem çevreye, hem doğaya, hem insanlara zarar vermemesi, rahatsızlığa yol açmamalarını istiyoruz talebimiz bu yöndeydi. Umarım bu seçim arifesinde attığımız bu adım bütün Türkiye`de uygulanır, tüm kentlerimizde uygulanır ve demokratik bir ortamda temiz bir seçim olur.” ifadelerini kullandı.

Konuyu İl Seçim Kurulu Başkanı`na ileteceğini belirten Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Şirin Kurhan, “Bunu seçimlere girecek olan siyasi partilere de ileteceğiz, yazı yazacağız. Bizlik olan sadece yazışmadır. Yazılı şekilde bu hassasiyeti dile getireceğiz. Herkesin çevreye duyarlı olmasını dile getireceğiz. Bize bununla ilgili şikayet gelirse biz de ilgili mülki idare amirine veya denetim seçim kurulu başkanlığındaysa cezai müeyyideler neyse yürürlüğe koyacağız. O konuda gerçekten de çevre kirliliği, görüntü kirliliği veya sesli olarak hoparlörlerden rahatsız edici şekilde gürültü çıkarmaya ne kimsenin hakkı var ne de kimsenin rahatsız edilmeye hakkı var.” şeklinde konuştu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir